Marcel Ciolacu: Vom veni şi cu moţiunea de cenzură şi vom încerca să creăm o majoritate să răsturnăm acest Guver

Marcel Ciolacu: Vom veni şi cu moţiunea de cenzură şi vom încerca să creăm o majoritate să răsturnăm acest Guver
Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderul social-democraților a anunțat joi seara că dorește să depună o moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern. Ea ar putea fi depusă chiar în acestă sesiune parlamentară, în cazul în care reușete să „creioneze” o majoritate în Parlament. Totodată, Ciolacu a declarat că varianta de premier din partea PSD ar rămâne profesorul Alexandru Rafila, dar și că intenționează să meargă înainte cu moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății.

Marcel Ciolacu a anunțat joi seara, la Antena 3, că partidul pe care îl conduce va încerca să creeze o majoritate parlamentare, iar apoi ar urma să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Votul românilor a fost foarte clar, că PSD trebuie să desemneze primul ministru. Am câştigat alegerile la o diferenţă de cinci procente. Până se va creiona o altă majoritate în Parlament, o să funcţioneze actualul Guvern. Începem cu prima moţiune simplă, de bun simţ şi necesară împotriva ministrului Sănătăţii şi în această sesiune parlamentară vom veni şi cu moţiunea de cenzură, categoric, şi vom încerca să creăm o majoritate să răsturnăm acest guvern”, a declarat Ciolacu, potrivit News.ro.

Președintele PSD a afirmat că cei care sunt acum la guvernare „nu se pricep să guverneze, nu au specialiști”:

Pur şi simplu nu se pricep să guverneze, nu se pricep să guverneze, nu au specialişti în pandemie, pur şi simplu nu ştiu să gestioneze. Nu au avut capacitatea de a crea un parteneriat între ei şi populaţie (…) Noi când am văzut că este pandemia, primii oameni pe care i-am abordat de a veni în Parlament au fost domnii Streinu Cercel şi Rafila. Cei mai buni specialişti în domeniu. La moţiunea simplă, veţi vedea, o să o prezinte domnul Rafila, va veni şi va spune exact ce a trebuit să facă ministrul Sănătăţii în cele 50 de zile de când este ministru”, a mai explicat Marcel Ciolacu.

Ultima oră
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)
12:13 - Basistul și fondatorul trupei Status Quo a murit. Alan Lancaster avea 72 de ani
12:01 - Florin Cîțu: Vom vedea în BEX care este cea mai bună soluție pentru PNL în ceea ce privește șefia Camerei Deputaților. Demisia este o decizie unilaterală