"Marian Munteanu, o corcitură revoluționaro-securistoido-legionaroido-șmenară". CTP: Acesta e omul nou și curat al liberalilor? De ce țin ca PNL să devină acronimul lui PeNibiL, nu știu

"Marian Munteanu, o corcitură revoluționaro-securistoido-legionaroido-șmenară". CTP: Acesta e omul nou și curat al liberalilor? De ce țin ca PNL să devină acronimul lui PeNibiL, nu știu

Partidul Național Liberal se autosabotează la alegerile locale desemnându-l pe Marian Munteanu drept candidat al liberalilor la Primăria Capitalei. Criticată chiar și de membrii partidului, decizia lui Gorghiu și Blaga pare să fie un eșec asumat.

De aceeași părere este și jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Acesta se întreabă de ce țin liberalii ca PNL “să devină acronimul lui PeNibiL” numind un om este “o corcitură revoluționaro-securistoido-legionaroido-șmenară”.

Românii care au ieșit în stradă după incendiul de la Colectiv au cerut o scenă politică fără corupți și fără personaje implicate în vechiul FSN și securitate.

“Acesta e omul nou și curat al liberalilor? (…) Mai sunt câteva săptămâni până la alegerile locale și „oamenii noi și curați” rămân o ficțiune din mintea mea obosită. Aceleași șulfe unsuroase sunt scoase în față, în vreme ce zisa societate civilă tace și nu face, în manieră Iohannis”, scrie CTP într-un articol publicat pe platforma republica.ro.

Jurnalistul trece în revistă aparițiile și legăturile pe care Marian Munteanu le-a avut de la începutul anilor ’90 și până astăzi: “La început de ianuarie 1990, un individ cu barbă, tânăr, alură de barbudos cubanos, vorbea studenților din Institutul Politehnic în calitate de reprezentant al FSN, emanația Revoluției, cum zicea dl Ion Iliescu. În primă fază, M. Munteanu a încercat ralierea studenților IPB sub sigla FSN. Zbiera dintr-un balcon interior pe care-l cunosc bine ca absolvent al Automaticii. Tentativa lui a fost sancționată de studenți cu strigăte hotărâte de Huo FSN!. Caricatura de Fidel Castro s-a repliat instant: >. Tinerii au început să aplaude.”

Ulterior, Munteanu a devenit un prosper om de afaceri, ca mai apoi să aibă o strânsă legătură cu fostul șef al SRI Virgil Măgureanu.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei a fost prezent și la serbările de la Putna, în precampania electorală din 2004, “împreună cu niște ciraci, în cămeșoaie, afișând un crucioi în stil neolegionar.”

“Deci, să ne mire vocația de primar al Capitalei pe care și-a descoperit-o ieri dl Munteanu?”, întreabă Popescu.

“Interesante sunt procesele biochimice din encefalul dnei Capră(Gorghiu) și dlui Căprar (Blaga), interconectate cu cel al dlui Iohannis, care au dus la această alegere a PNL – Orban măcar, cu hibele și bâlcismele lui, era bun tehnic în postura de candidat, chiar pricepându-se la administrarea Bucureștiului, cum a demonstrat în campania pentru Primărie din 2008”, se mai arată în articol.

“Cine votează corcitura asta revoluționaro-securistoido-legionaroido-șmenară? Piața Universității, minerii sau pensionarii organelor?”, conchide CTP.