Marius Budăi: „Codul Muncii va fi modificat pentru a include două directive europene” / Ce prevăd acestea (VIDEO)

Marius Budăi: „Codul Muncii va fi modificat pentru a include două directive europene” / Ce prevăd acestea (VIDEO)

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a declarat luni, pentru B1 TV, că vor fi aduse o serie de modificări Codului Muncii, așa încât să includă două directive europene. Una dintre ele asigură o mai bună informare a angajatului din partea angajatorului, iar a doua asigură un echilibru între viața profesională și cea personală.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Budăi, despre modificările ce vor fi aduse Codului Muncii

„Nu neapărat un nou Cod al Muncii, ci unul modificat cu anumite prevederi din aceste două directive. Una e o directivă privind o transparentizare mai mare a condițiilor de lucru, o informare mai largă a angajaților când se angajează, a doua privește echiibrul dintre viața profesională și viața privată.

Foarte important pentru noi e că ele, cu modestia de rigoare că am fost și eu atunci, au fost promovate când România deținerea președinția Consiliului UE în 2019 și e important să precizăm că România a făcut lucruri bune.

La început, când ne angajăm, angajatorul trebuie să spună de atunci despre program și tot ce ține de informațiile despre salariu, posibilitățile de mărire a salariului, tot ce ține de fișa postului și contractul de angajare.

Echilivrul dintre viața profesonală și cea privată, atunci când ai un copil cu probleme poți, de exemplu, să lipsești de la serviciu doar informând angajatorul”, a declarat Budăi.

Budăi, despre perioada de probă la angajare

Despre perioada de probă la angajare, ministrul Budăi a spus: „Între 30 de zile și șase luni va fi limita, dar vom vedea. Noi am scris proiectul la Ministerul Muncii. L-am dat parlamentarilor să-l semneze și să-l depună, vom vedea sub ce formă iese. Voi avea în Consiliile de specialitate un cuvânt de spus. Discutăm și cu ministerele, cu Ministerul Justiției. Vom dezbate în Comisii”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:57 - Emmanuel Macron a criticat, chiar la Washington, măsurile economice „superagresive” ale lui Joe Biden: „Poate că vă veţi rezolva problema, dar o vei înrăutăţi pe a mea”
08:33 - Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024: „S-a creat o stabilitate a celor două mari partide. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”
08:07 - 1 Decembrie, Ziua Naţională a României: Spectacol grandios în Capitală. Sistemele HIMARS și Patriot, prezentate în premieră. Circa 150 de militari străini vor fi la paradă (VIDEO)
23:50 - Bill Clinton, testat pozitiv pentru COVID-19. Fostul președinte al SUA îi îndeamnă pe americani să se vaccineze
23:32 - Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani
22:59 - Argentina și-a câștigat grupa și e mare favorită în duelul din optimile Cupei Mondiale / Mexic a bifat o premieră negativă după circa patru decenii
22:35 - Cristian Tudor Popescu: Transilvania e pentru Ungaria ce e Ucraina pentru Rusia
22:18 - Un iranian de 27 de ani a fost împușcat mortal în timp ce sărbătorea eliminarea țării sale de la Cupa Mondială din Qatar
21:48 - 9 marinari răniți după un incendiu la bordul portavionului USS Abraham Lincoln
21:34 - Pirotehnice, un pumnal și un lanț găsite asupra unui tânăr care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad la un meci de baschet. Ce explicație le-a oferit jandarmilor