Medicul Leon Dănăilă a acceptat să fie pe lista PNL pentru Senat, la Bucureşti: ”Tehnocraţia este bună, dar este limitată" (FOTO)

Medicul Leon Dănăilă a acceptat să fie pe lista PNL pentru Senat, la Bucureşti: ”Tehnocraţia este bună, dar este limitată" (FOTO)
Foto:gandul.info

Profesorul Leon Dănăilă a acceptat să candideze la alegerile parlamentare pe listele PNL, a anunțat Alina Gorghiu, președinta formațiunii politice, într-o postare pe contul său de Facebook.

”Îi mulțumim domnului Profesor Leon Dănăilă pentru că a acceptat să fie pe lista PNL pentru Senat la Bucureşti. Este o onoare pentru noi!”, a scris Gorghiu.

De altfel, aceasta a anunțat luni că 60% dintre candidații propuși de PNL la aceste alegeri sunt oameni noi în politică, persoane care au avut un excelent parcurs profesional și care s-au remarcat prin conduita lor. (Detalii AICI)

Foto:facebook.com/alinagorghiu

Neurochirurgul Dănăilă a afirmat că fără politică nu se pot aplica nişte legi generale, în niciun domeniu.

”Tehnocraţia este bună, dar este limitată. Oamenii politici au vederi mai mari”, a afirmat Leon Dănăilă, precizând că politica este o şcoală pentru el, pentru a aplica ceea ce în practica neurochirurgicală a făcut.

Absolvent al Facultății de Medicină din Iași și al Facultății de Filosofie-Psihologie din București, Leon Dănăilă este cel care, în 1981, a înființat prima secție de neurochirurgie vasculară și microneurochirurgie vasculară din România.

Acesta lucrează acum în Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare București, pe care l-a și condus în perioada 1995-2004.

Dănăilă este și membru titular al Academiei Române.