Meleșcanu, gafă la Cotroceni, după învestirea în fruntea MAE: „Am zis și eu o prostie”. Ponta: „Aici este locul prostiilor” (VIDEO)

Meleșcanu, gafă la Cotroceni, după învestirea în fruntea MAE: „Am zis și eu o prostie”. Ponta: „Aici este locul prostiilor” (VIDEO)

Noul ministru de Externe Teodor Meleșcanu a făcut o gafă, luni, la Palatul Cotroceni, după ceremonia de învestitură în funcție.

Într-o discuție cu premierul Ponta, el a spus că afirmația făcută după primul tur al prezidențialelor, pentru care Băsescu a hotărât să îl numească la șefia MAE, a fost o „prostie”.

Discuția dintre premier și ministrul de Externe:

Teodor Meleșcanu: Am zis şi eu o prostie. Am zis că dacă aş fi fost atunci nu s-ar fi întâmplat.

Victor Ponta: Aici este locul prostiilor!

Traian Băsescu i-a amintit lui Teodor Meleșcanu o afirmație făcută de acesta după primul tur de scrutin, nu înainte însă de a-l avertiza că nu ar fi dorit să-l numească în fruntea Externelor.

„Am rămas cu o declarație a dumneavoastră în minte, că dacă ați fi fost ministru de Externe, nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat cu votul din diaspora. Având încredere, totuși, în ceea ce ați spus public, vă invit să depuneți jurământul”, a spus preșdintele. (Detalii AICI)

După primul tur de scrutin, Teodor Meleșcanu şi-a anunţat susținerea pentru Victor Ponta şi a devenit potenţialul consilier prezidenţial al acestuia, în cazul unei victorii în alegerile de duminică.

„Dacă eu aş fi fost ministrul Afacerilor Externe nu s-ar fi întâmplat aceste lucruri pentru că am organizat alegeri în perioada mandatului meu şi nu a fost niciun fel de problemă. Chiar la unele am participat personal la organizarea lor. Deci e o chestie strict de organizare între Biroul Electoral Central şi Ministerul Afacerilor Externe, la care cred că se adaugă repet şi elementul unui aflux mult mai mare de oameni, probabil miza a părut mai importantă la alegerile prezidenţiale”, a spus Meleșcanu, după primul tur.

Meleșcanu, la Cotroceni: „Am zis și eu o prostie”