Mesaje și urări de Sfânta Sofia. Care este semnificația acestui nume

Mesaje și urări de Sfânta Sofia. Care este semnificația acestui nume

Sfânta Sofia este o zi specială pentru mulți oameni. SfântăSofia alături de fiicele sale Pistis, Elpis și Agapis sunt sărbătoritepe 17 septembrie. Acestea au trăit în Italia în timpul Împăratului Adrian, care a domnit între anii 117-138.

Mesaje și urări de Sfânta Sofia

Dacă apropiații sau prietenii tăi poartă acest nume, urează-le „La mulți ani”, pentru căpe 17 septembrie își sărbătoresc ziua onomastică.

Iatăcâteva mesaje prin care le arăți cât de importantă este ziua lor:

,,Este o zi când sufletul învinge orice urmăde tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tau! La MulțiAni, Sofia!”

,,La mulți ani si mult noroc în aceastăzi specială. Iți doresc săți se îndeplineascătoate dorințele.”

,,Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu și frumos, la fel de pur si gingașca tine. Iți doresc numai bine si săai parte de toată fericirea din lume!”

,,Sofia! Da, tu! Ești dată în urmărire de catrăgașca de prieteni, căci azi e ziua ta și toţi vor să îțiureze şi săte îmbrăţişeze! Măalătur și eu lor, sperând căte vom gasi, dar pânăuna-alta, iți zic acum: La multi ani!”

,,Este doar încăo zi, dar este cea mai frumoasădin tot anul, căci este ziua ta! La mulțiani, iubito!”,scrierevistateo.ro

Ce semnificație are numele de Sofia

Sofia înseamnă„ințelepciune”, iar ea și-a numit ficele dupăcele trei virtuțicreștine: Pitias – credința, Elpis – nădejde, Agapis – dragoste. Se spune că cei cu aceste nume vor fi hărăziti de către Dumnezeu cu judecata limpede.

Numele Sofia este de origine greacă, dar este folosit des în multe țări din Europa.Derivatele sale sunt: Sofian, Sofianu, dar si Sofiana, Sofie, Sofita, Sofi, Sofiica, Sohiia sau Fita.