Fratele lui Radu Mazăre: Era în relații de dușmănie cu familia consulului onorific al României din Madagascar, care voia preluarea afacerii / Detalii legate de momentul arestări

Fratele lui Radu Mazăre: Era în relații de dușmănie cu familia consulului onorific al României din Madagascar, care voia preluarea afacerii / Detalii legate de momentul arestări
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fratele lui Radu Mazăre, Mihai Mazăre, a declarat că Lăcrămioara Toader, consulul onorific al României din Madagascar, și fiul acesteia, se află de aproape trei ani ”în relații de dușmănie” cu fostul primar al Constanței.

Lăcrămioara Toader este mama partenerului de afaceri al lui Radu Mazăre, cel care l-a ajutat în 2012 pe acesta să închirieze terenul pe care a construit complexul turistic de lux din Madagascar, precizează G4Media.

”Radu Mazăre se afla de aproape trei ani de zile în relații de dușmănie cu consulul onorific în Madagascar. Acualul consul, că atunci nu era consul, care este o doamnă româncă plecată de vreo 40 de ani și cu fiul dânsei… pe social media, el se consideră că este viceconsul. Acolo este o familie consulară.

Acționarii sunt israelieni care au investit în turism. Terenul respectiv este luat în concesiune de mine și de Radu Mazăre împreună cu domnul viceconsul onorific, fiul doamnei consul. Dacă urmăriți explicațiile pe care le-am dat… domnul viceconsul a sunat angajații, a amenințat că vine să preia… afacerea. Și lucrul ăsta s-a întâmplat și în trecut când s-a declanșat și scandalul dintre ei și când s-a deschis și un dosar penal la procuratura locală a orașului Diego Suarez, unde se află raza jurisdicțională în care se află complexul turistic și procuratura la momentul respectiv i-a dat interdicție de a mai sta în oraș domnului viceconsul.

Să știți că doamna consul a fost prezentă permanent și la procuratură, și la pușcărie, și la Interpol… Chiar avocații ne-au întrebat ce-i cu doamna asta de este așa activă și pune așa mare presiune ca Mazăre să fie extrădat.

Da, i-a cerut de nenumărate ori un salariu lunar, iar când relația s-a denaturat, acel salariu lunar nu l-a mai primit și s-au și judecat în instanță. Este o decizie de instanță în care doamna consul a dat în judecată firma care nu i-a mai dat salariul și doamna a pierdut definitiv.

Ultima solicitare a doamnei consul a fost de 80.000 de euro, iar Radu Mazăre i-a spus că el personal nu dispune de această sumă, iar acționarii și deținătorii afacerii nici nu își pun problema să dea acești bani”, a povestit Mihai Mazăre, pentru RTV, citat de G4Media.

Mihai Mazăre a povestit și cum a ajuns fratele său în arestul din Madagascar: ”La momentul respectiv nu înțelegea ce se întâmplă și de ce nu se urmează norma legală din Madagascar de care știa prin avocații pe care îi avea acolo. Nu a fost săltat de pe stradă, el fusese în capitală, își luase certificatul de rezidență încă cinci ani de zile și dimineață s-a trezit, s-a dus la aeroport urmând să zboare cu o cursă internă din capitală până în orașul unde locuiește el. În aeroport s-a prezentat un cetățean cu trei soldați după el care i-au ridicat pe amândoi (pe Radu Mazăre și pe Roxana, prietena lui Radu Mazăre – n.red.) și i-au dus la un sediu al Poliției. Acolo, la sediul Poliției, el a stat timp de șase zile sechestrat. Cetățeanul care l-a ridicat nu s-a legitimat, iar după vreo trei zile că era al Interpolului local. El n-a semnat nicio hârtie, nu i s-a prezentat în aceste zile nicio hârtie și nu a stat oficial în arest. A stat într-un birou al Poliției de acolo amenajat de soldați… I-au pus o saltea și a stat șase zile sub sechestru, fără nicio hârtie. După aceste șase zile, Radu Mazăre a fost mutat într-o seară în acel penitenciar îngrozitor despre care ați auzit. Avocații se luptau să depună la tribunal documente, dar li s-a refuzat cererea”.

El a mai susținut că Radu Mazăre, ajuns la Paris, nu a cerut azil politic, ci avocatul său a făcut o solicitare către Poliția franceză privitoare la modul în care autoritățile din Madagascar au făcut extrădarea: ”Poliția aeroportului a spus că oricum pe numele lui există un mandat de arestare european, dincolo de cel internațional, și că ar trebui să îl pună în operă și pe acela și că l-ar extrăda. Deci demersul ar fi inutil. Opinia avocaților n-a fost aceeași”.

Ultima oră
09:44 - Incident la metroul din București. Circulația garniturilor este perturbată
09:32 - Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
08:54 - Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară