Ministerul Agriculturii, conferință alături de InfoCons pe tema risipei de mâncare

Ministerul Agriculturii, conferință alături de InfoCons pe tema risipei de mâncare
Foto: Facebook

Astăzi, 29 septembrie, Ministerul Agericulturii și Dezvoltării Rurale alături de InfoCons organizează o conferință cu tema risipei alimentare în România. Exenimentul este prilejuit de Ziua Internațională de conștientizare ausupra risipei alimentare „Stop deșeurilor și risipei alimentare! Pentru oameni! Pentru planetă!, informează Agerpres.

La eveniment urmează să participe, potrivit sursei citate mai sus, ministrul de resort Adrian Oros, dar și reprezentanți ai autorităților publice, mediului de afaceri și ai formelor asociative, în vederea lansării campaniei „Și tu poți proteja planeta! Împreună dăm startul la reducerea risipei alimentare”.

Campanie de conștientizare asupra risipei alimentare

Campania este structurată în doua etape, pe de-o parte, campania de diseminare de materiale cu scop informativ, educative, realizate în partenerial cu InfoCons, al cărei grup țintă este reprezentat publicul larg de consum, în calitate de cetățeni. Pe de altă parte, campania de informare a și educare a consumatorilor din unitățile de învățământ preuniversitar, cu privire la diminuarea risipei de mâncare.

Prin această campanie, Ministerul Agriculturii își dorește să contribuie la realizarea obiectivului de reducere cu 50% a risipei alimentare până în 2030. Obiectivul este prevăzut și în Agenda 2030, ce privește dezvoltarea durabilă, pe care MADR și-a asumat-o.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari