Pentru Meleșcanu, cozile din DIASPORA par să fi fost FAKE NEWS: MAE acuză tentative de dezinformare și de răspândire a știrilor false la alegerile europarlamentare

Pentru Meleșcanu, cozile din DIASPORA par să fi fost FAKE NEWS: MAE acuză tentative de dezinformare și de răspândire a știrilor false la alegerile europarlamentare

Autoritatea Electorală Permanentă a organizat, miercuri, o ultimă întâlnire cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții în organizarea şi desfăşurarea alegerilor. În cadrul întâlnirii, reprezentanții Ministerului de Externe au susținut că au existat tentative de dezinformare și de răspândire a știrilor false, dar acestea au fost combătute imediat, așa că nu au produs efecte.

Asta în contextul în care zeci de mii de români din diaspora au stat cu orele la cozi în fața secțiilor de votare, pentru a-și exercita acest drept. Mii dintre ei nici nu au mai apucat să voteze. Culmea, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a dat vina tot pe aceștia, pe motiv că s-au înghesuit cu toții în anumite secții, în vreme ce altele au rămas pustii.

Reprezentanții MAE au informat cu privire la apariția unor tentative de dezinformare și de răspândire a știrilor false care au fost combătute imediat, prin urmare nu au generat efecte nocive la scară largă. Ceilalți participanți la întâlnire au precizat că instituțiile pe care le reprezintă nu au întâmpinat dificultăți care să fi împiedicat exercitarea în condiții normale a atribuțiilor ce le revin. Din concluziile grupului de lucru a reieșit faptul că cele două scrutine s-au desfășurat cu succes și fără incidente majore, iar colaborarea interinstituțională a fost eficientă”, a transmis AEP, într-un comunicat.

Președintele Autorității a propus, la final, inițierea unui grup de lucru, care să caute soluții pentru eficientizarea proceselor electorale, în vederea introducerii votului electronic și/sau prin corespondență până la alegerile prezidențiale din acest an și a eliminării din secțiile de votare a listelor electorale tipărite.