Ministrul Ciucă, întrevedere cu Adnan Özbal, comandantul Forțelor Navale ale Turciei

Ministrul Ciucă, întrevedere cu Adnan Özbal, comandantul Forțelor Navale ale Turciei
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit, marți, la sediul MApN, pe amiralul Adnan Özbal, comandantul Forțelor Navale ale Republicii Turcia.

Özbal se află în vizită oficială în România, în perioada 9 – 11 martie.

Discuțiile au vizat evoluţia cooperării româno-turce în domeniul apărăriiatât în context regional, precum și în cadrul NATO.

De asemenea, securitatea Mării Negre a reprezentat un subiect important analizat pe parcursul convorbirilor, fiind subliniat faptul că este importantă adoptarea celor mai bune măsuri pentru stabilitatea acestei regiuni, obiectiv care poate fi susținut prin consolidarea cooperării militare dintre România și Turcia.

„Coeziunea țărilor riverane Mării Negre este esențială și este necesar ca toate țările din zonă să colaboreze pentru a asigura cu sprijinul NATO securitatea în regiune”, a declarat ministrul Ciucă.

Comandantul Forțelor Navale Turce a fost, de asemenea, primit de șeful Statului Major al Apărării,generalul-locotenent Daniel Petrescu.

Cei doi oficiali au subliniat, pe timpul întrevederii, că bunele relații bilaterale militare sunt evidențiate și în cadrul Grupării NATO Permanente de Luptă Contra Minelor nr. 2 (SNMCMG 2), a cărei comandă a fost preluată de Forțele Navale Române în ianuarie 2020, pentru o perioadă de șase luni și în timpul exercițiilor multinaționale și NATO. De asemenea, a fost apreciată și colaborarea în domeniul hidrografic și a învățământului militar de marină.

Urmăriți B1TV.ro și pe