Ministrul de Interne, despre dosarul intervenției jandarmilor din 10 august: “Ar putea fi desecretizat în această săptămână”

Ministrul de Interne, despre dosarul intervenției jandarmilor din 10 august: “Ar putea fi desecretizat în această săptămână”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că dosarul referitor la intervenţia jandarmilor din 10 august 2018 va fi desecretizat în cursul acestei săptămâni.

„Va fi desecretizat în această săptămână şi veţi fi la curent cu această acţiune care se va derula la MAI. Este posibil să-l desecretizăm, sunt câteva proceduri în care sunt implicate şi alte instituţii, dar răspunsul meu este cât mai repede, până vineri cel târziu. (…) Eu sunt sigur că va fi foarte repede primit răspunsul, însemnând ore, nu zile, şi în acest context, începând de mâine, oricând este posibil să facem un comunicat pe această temă. Veţi afla toată derularea evenimentelor, implicarea instituţiilor şi tot ceea ce conţine acel raport”, a declarat Marcel Vela, la Europa FM.

În urma intervențieiîn forță a jandarmilor la protestul din 10 august, peste 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost depuse aproximativ 800 de plângeri împotriva Jandarmeriei la Parchetul General.

De asemenea, la DIICOT există un dosar deschis după o sesizare a Jandarmeriei care a reclamat acţiuni împotriva ordinii constituţionale.