Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare: E nevoie de adoptarea unui buget de relansare economică, orientat către performanţă şi rezultate

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare: E nevoie de adoptarea unui buget de relansare economică, orientat către performanţă şi rezultate
FOTO: Facebook: Alexandru Nazare

Ministrul Finanțelor, a explicat că bugetul României trebuie să fie orient către performanță și rezultate care să asigure stabilitatea financiară pe termen lung. Nazare a mai precizat și faptul că, în timpul întâlnirii, a subliniat importanța adoptării cât mai rapide a măsurilor de digitalizare în sectorul public, cu un impact pozitiv și imediat asupra relației dintre stat și mediul privat.

Nazare a participat, alături de premierul Florin Cîțu și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, și ministrul Mediului, Barna Tánczos, la reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.

„În cursul zilei de astăzi am participat alături de Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, și ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos la o întrevedere productivă cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.

În cadrul discuțiilor, am subliniat importanța adoptării cât mai rapide a măsurilor de digitalizare în sectorul public, cu un impact pozitiv și imediat asupra relației dintre stat și mediul privat. Stimularea investițiilor, precum și a absorbției fondurilor europene au reprezentat subiecte importante pe agenda de lucru, în contextul elaborării Planului Național de Redresare și Reziliență, ca parte din cel mai mare instrument financiar creat de UE ca răspuns la criza Covid-19.

Totodată, am adus în discuție oportunitatea adoptării unui buget de relansare economică, orientat către performanță și rezultate, cu obiective trainice, care să asigure stabilitatea financiară pe termen lung, atât de necesară după aproape un an de criză. Misiunea noastră, a tuturor, este să punem bazele unei relansări economice solide și de durată, cu îndeplinirea parametrilor de eficiență economică agreați cu partenerii europeni.

M-am bucurat să vad o implicare atât de puternică din partea partenerilor noștri de discuții din mediul de afaceri, fapt ce îmi confirmă, încă o dată, că, împreună, avem ocazia să identificăm cele mai bune soluții pentru relansarea economică atât de necesară după pandemia de Covid-19 și îi asigur de toată deschiderea noastră pentru un dialog cât mai costructiv”, a precizat ministrul Finanțelor pe contul de Facebook.

În cursul zilei de astăzi am participat alături de Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul investițiilor și…

Publicată de Alexandru Nazare peMarţi, 26 ianuarie 2021

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”