Ministrul Finanțelor dă asigurări: „România nu rămâne fără bani anul acesta”

Ministrul Finanțelor dă asigurări: „România nu rămâne fără bani anul acesta”
Foto: gov.ro

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a dat asigurări că nu există niciun risc ca România să rămână fără bani în acest an, dimpotrivă. Vorbind despre strategia Guvernului privind împrumuturile pe termen lung, liberalul spune că se„dă o stabilitate a curbei randamentului”.

„Este managementul datoriei publice. Încercăm să avem o curbă a randamentelor cât mai pe termen lung și acest lucru fac toate țările. Un împrumut pe termen lung la arată în primul rând că investitorii străini au încredere în acest Guvern. Să împrumuți un Guvern pe 30 de ani arată încredere. În perioadă de criză și dau exemplul 2008-2009 Guvernul României atunci nu se putea împrumuta decât pe 14 zile. Nu ne dădea nimeni mai mulți bani de 14 zile. De aceea a fost nevoie de FMI. (…)Al doilea lucru pe care îl arată acest împrumut pe 30 de ani – îți dă o stabilitate a curbei randamentului. Este important, dă o imagine clară pentru toți care se uită la România să vadă cum arată sănătatea acestei țări. Sunt două argumente puternice pentru a face aceste împrumuturi pe termen lung”, a declarat Florin Cîțu la Digi 24.

„România nu rămâne fără bani anul acesta”

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor a dat asigurări că nu există niciun risc pentru România să rămână fără bani.

„Nu există niciun risc în acest an să rămânem fără finanțare. În niciun scenariu pe care l-am făcut nu avem acest risc. Din contră, după ce terminăm an va rămâne un buffer considerabil pentru guvernul următor să finanțeze dezvoltarea viitoare”, a mai spus Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe