Ministrul Justiţiei: Voi desecretiza arhiva SIPA / Tudorel Toader, nouă reacție la declarațiile lui Dragnea (VIDEO)

Ministrul Justiţiei: Voi desecretiza arhiva SIPA / Tudorel Toader, nouă reacție la declarațiile lui Dragnea (VIDEO)

UPDATE: Ministrul Justiției a declarat că nu a fost presat de nimeni pentru a desecretiza arhiva SIPA.

”Nu m-a presat nimeni și nu mă presează nimeni. Există Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă. Dacă vreți, da, ele ne obligă să respectăm anumiți pași procedurali”, a declarat Tudorel Toader.

Întrebat dacă această decizie a sa are legătură cu faptul că Dragnea a declarat că își va pierde total încrederea în el dacă nu descretizează arhiva (Detalii AICI), Toader a răspuns: ”sunt aprecierile dumneavoastră. Eu am decis să desecretizez arhiva pentru că e un subiect care s-a repetat de foarte multe ori în spațiul public, de regulă la venirea unui nou Ministru al Justiției. Dacă e un interes public constant și evident, atunci acesta trebuie respectat și arhiva desecretizată”.

Preşedinta instanţei supreme, Cristina Tarcea, a declarat că susţine desecretizarea arhivei SIPA, însă acest demers ar trebui făcut în mai multe etape

”Nu cunosc declaraţia făcută în această dimineaţă de ministrul Justiţiei, însă l-am auzit aseară spunând că această desecretizare ar trebui făcută în mai multe etape şi sunt de acord. Acest demers trebuie făcut în etape, şi anume mai întâi trebuie făcută inventarierea documentelor şi, în funcție de specificul lor, de categoriile de informaţii, se va proceda la desecretizare. Eu susţin acest demers", a declarat Tarcea.

Ministrul Justiţiei: Voi desecretiza arhiva SIPA / Tudorel Toader, nouă reacție la declarațiile lui Dragnea

#DIRECT_ONE_vwj0yi#

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că va desecretiza arhiva SIPA în cel mai scurt timp.

"Voi desecretiza arhiva SIPA în cel mai scurt timp, cu respectarea termenelor şi procedurilor legale”, a declarat Toader, citat de news.ro.

Marți, Consiliul Superior al Magistraturii a trimis Ministerului Justiţiei o adresă în care solicită informaţii despre situaţia arhivei SIPA. Toader a susținut că miercuri urmează să discute în plenul şedinţei CSM despre această solicitare.

Ministrul Justiţiei: Voi desecretiza arhiva SIPA

#DIRECT_ONE_71nuvg#

"S-a hotărât transmiterea unei adrese către Ministerul Justiţiei pentru a da detalii privind arhiva SIPA, ca în funcţie de asta, după ce ştim exact situaţia de fapt, să ştim cum acţionăm. Sper că acum să se rezolve odată pentru totdeauna. Trebuie văzut dacă ni se vor da şi, în funcţie de datele care ni se vor da, vom proceda în consecinţă", a declarat, marţi, preşedinta instanţei supreme, Cristina Tarcea.

Scandalul arhivei SIPA a pornit de la un articol publicat în Evenimentul Zilei, în care Dan Andronic a scris că această arhivă ar conține 3.000 de dosare ale magistraţilor, unele dintre ele fiind sustrase, iar altele chiar distruse. (Detalii AICI)