Ministrul Muncii: Sindicatele și patronatele au solicitat ca referendumul să se desfășoare în două zile

Ministrul Muncii: Sindicatele și patronatele au solicitat ca referendumul să se desfășoare în două zile
Foto: bzi.ro

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, luni că a primit solicitări din partea sindicatelor și patronatelor pentru desfășurarea referendumului pe parcursul a două zile.

Fiind întrebată cum vede Partidul Național Liberal eventuala desfășurare a referendumului în două zile, Câmpeanu a răspuns: „Este o părere și a unor politicieni și a unor reprezentanți din societatea civilă și chiar am avut soclicitări și din partea anumitor patronate și sindicate. Am avut înainte de aceastăconferință de presă o întâlnire și cu reprezentanți de la sindicate și patronate și au solicitat acest lucru, ca referendumul să aibă loc în două zile,” conform Mediafax.

Aceasta a explicat că solicitatea sindicatelor și patronatelor a avut la bază faptul că este o perioadă de concedii, o perioadă de vară și că există condiții climaterice deosebite.

„Atunci când ceri ca la vot să vină peste nouă milioane, trebuie să le creezi și condițiile ca să-și exercite acest drept – fără cozi, fără stat în căldură, în ploaie,” a precizat aceasta.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)