Ministrul propus de PSD la Transporturi numește principala cauză a lipsei de autostrăzi! Mircea Drăghici: Avizele de mediu ne-au dus înapoi în timp

Ministrul propus de PSD la Transporturi numește principala cauză a lipsei de autostrăzi! Mircea Drăghici: Avizele de mediu ne-au dus înapoi în timp
sursă foto: newsteam.ro

Mircea Drăghici, noua propunere a PSD pentru Ministerul Transporturilor, consideră că principala cauză pentru care România nu reușește să construiască autostrăzi o reprezintă avizele pentru studiile de fezabilitate care sunt depuse la Comisia Europeană.

„Cele mai multe cauze sunt legate de avizele pentru studiile de fezabilitate care sunt depuse la Comisia Europeană. Avizele de mediu sunt cele care au dus înapoi România în timp. Eu am fost consultant pe fonduri europene şi în perioada de preaderare şi în postaderare, în mediul privat. Concret, am expertiza necesară să aduc un plus de valoare pe acest domeniu”, a afirmat social-democratul, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Despre Autostrada Unirii, Mircea Drăghici spune că cel mai probabil aceasta urmează să fie bugetată în anul 2019, după ce în acest an Parlamentul a adoptat un proiect de lege pentru ca drumul de mare viteză dintre regiunile istorice ale României să devină realitate.

„Va avea același demers ca o lege votată în Parlament. Va fi probabil bugetată pentru legea bugetului din 2019 și împreună cu colegii parlamentari, cu întregul Parlament, de altfel, vom gândi pașii următori”, a precizat deputatul PSD.

Demnitarul a mai declarat că susține atât varianta parteneriatului public-privat (PPP), cât și pe cea a finanțării din fonduri europene pentru diversele proiecte care ajung la Ministerului Transporturilor.

„Deopotrivă, tot ceea ce înseamnă investiție în infrastructură e bine-venit. PPP privește o nișă de lucru, fondurile europene există la dispoziția noastră pentru o altă nișă. Sunt în egală măsură prioritățile noastre”, a adăugat Drăghici.

Întrebat de ce a refuzat inițial propunerea premierului Dăncilă privind preluarea portofoliului de la Transporturi, Mircea Drăghici a replicat că a dorit să vadă în ce măsură are susținerea Comitetului Executiv al partidului.

„Nu a fost un refuz, a fost o hotărâre a Biroului Național Politic de ieri. Eu nu am fost convins și am așteptat să văd dacă în Comitetul Executiv există o unanimitate sau o majoritate largă în acest sens, pentru că nu aș fi vrut să plec la un drum atât de lung fără ca să îi aproape pe ceilalți colegi în efortul pe care îl vom face pe programul de guvernare”, a spus el.

Declarațiile demnitarului vin în contextul în care premierul Dăncilă a anunțat, miercuri, la finalul ședinței CexN al PSD, că Lia Olguța Vasilescu este propunerea PSD pentru portofoliul Dezvoltării, în timp ce Mircea Drăghici va fi nominalizat la Ministerul Transporturilor.