Mircea Dușa: MAI nu face schimbări în liste, doar trimite CCR o evaluare a celor care trebuie radiați

Mircea Dușa: MAI nu face schimbări în liste, doar trimite CCR o evaluare a celor care trebuie radiați

Ministrul MAI, Mircea Dușa, a declarat, duminică, că ministerul pe care-l conduce nu operează modificări în listele electorale permanente, dar va trimite către CCR o evaluare complexă a celor care trebuie radiați din aceastea, arată Mediafax.

Noi nu actualizăm listele electorale. Listele electorale nu sunt la Guvern şi nici la MAI. Listele electorale sunt cele pe care s-a votat şi au fost transmise la BEC. Noi nu operăm în liste, că nu avem niciun drept. În liste trebuia să opereze cei abilitaţi de lege, nu Ministerul de Interne, nu prefecturile, ci primarii şi cei de la oficiile de stare civilă care trebuia să transmită certificatele de deces, de naştere, de căsătorie către evidenţa informatizată„, a spus Dușa.

Acesta a arătat că MAI va trimite către CCR situaţia diferitelor categorii de persoane care trebuiau radiate, respectiv persoane decedate, cele şi-au schimbat domiciliul şi cele care şi-au pierdut drepturile electorale, CCR urmând să decidă dacă aceste informaţii îi sunt de folos sau nu în luarea deciziei.

Noi o să prezentăm CC o situaţie pe categorii de persoane care trebuie radiate – c-or fi persoane decedate, c-or fi persoane care şi-au schimbat domiciliul, că sunt persoane care şi-au pierdut drepturile electorale – şi CC va aprecia dacă aceste informaţii îi sunt de folos sau nu. Nu-i radiem din listele electorale. Noi nu radiem pe nimeni„, a încheiat Mircea Dușa.