Mircea Dușa, ministrul pentru Relația cu Parlamentul: Este posibil să se mărească intervalul orar al referendumului până la 23:00

Mircea Dușa, ministrul pentru Relația cu Parlamentul: Este posibil să se mărească intervalul orar al referendumului până la 23:00

Mircea Dușa, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, a declarat, marți, că este posibil să se modifice intervalul orar în care se va desfășura referendumul de demitere a lui Traian Băsescu. Astfel, printr-o lege dată de Parlament, s-ar putea mări acest interval, votul începând la ora 07:00 și încheindu-se la 23:00.

„Da, există o intenție de modificare a orarului și cred că aceasta este corectă, pentru că Constituția ne spune să creăm condiții cetățenilor pentru a își exprima un drept constituțional, acela de a vota. Probabil tot prin Lege, nu printr-o Ordonanțăde Urgență, prin lege va fi adusă o asemenea modificare de a mări intervalul orar,” a explicat Mircea Dușa.

De asemenea, ministrul a subliniat că, din punctul de vedere al Guvernului, referendumul se va desfășura așa cum a cerut Curtea Constituțională, cu cvorumul de 50 la sută plus unu, în răspuns la întrebările repetate ale jurnaliștilor pe această temă.

„Guvernul, prin premierul Victor Ponta și-a exprimat punctul de vedere asupra faptului că legile vor fi puse în acord cu deciziile Curții Constituționale. Este la latitudinea Parlamentului, conform Constituției, să pună de acord aceste proiecte de legi cu prevederile Constituției,” a precizat ministrul.

„Vor fi convocate cele două ședințe extraordinare – a Senatului și a Camerei – tocmai pentru a pune de acord acele proiecte de legi care se află în dezbaterea Parlamentului cu deciziile Curții,” a mai spus acesta.

Mircea Dușa, despre referendum: S-ar putea desfășura între 07:00 și 23:00

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21638').select();" id="embed_text_21638" />

Ultima oră
16:09 - Cum a crescut numărul cazurilor de COVID-19 în București. Aproximativ 1.400 de îmbolnăviri nu au fost alocate către DSP, susțin autoritățile
16:07 - Câți bani a câștigat Sebastian Chitoșcă la Survivor: „Ar fi trebuit să lucrez 4 ani în Germania pentru suma asta”
16:05 - Scandalul din USR PLUS capătă amploare. Dan Barna îl acuză pe Dacian Cioloș că împinge partidul „spre o potențială împăciuire” cu Florin Cîțu
15:54 - iPhone 14 ar putea avea un design complet nou. Cum va arăta noul smartphone
15:50 - Virgil Popescu, despre creșterea prețurilor la gaze: Cred că se va calma. Cred în continuare că e un joc făcut de Rusia pentru a operaționaliza mai repede Nord Stream 2. Nu cred că se va ajunge la o schemă europeană de ajutor (VIDEO)
15:34 - Momente pasionale între George Burcea și Viviana Sposub. Vedeta a purtat rochie de mireasă și totul s-a întâmplat într-un platou TV (VIDEO)
15:23 - Se redeschid patru centre de vaccinare din judeţul Alba. În alte şase, revenire la program de 12 ore
15:22 - Virgil Popescu, despre compensarea facturilor la energie: Vor beneficia peste 5 milioane de gospodării. Subvenția va fi direct în factură (VIDEO)
15:16 - Cine e Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, pus recent șef la CA-ul CNAIR
15:06 - Pădurea Râioasa din Buftea, plină de urmele tăierilor masive din ultimii ani. Mai multe persoane, printre care și copii, au fost prinse în flagrant când tăiau pădurea de un jurnalist (VIDEO)