Mircea Geoană: Dacă Tokes nu se va prezenta la ședința Consiliului „Steaua României” pe 11 octombrie, vom lua o decizie în lipsa lui

Mircea Geoană: Dacă Tokes nu se va prezenta la ședința Consiliului „Steaua României” pe 11 octombrie, vom lua o decizie în lipsa lui
Foto: B1 TV

Mircea Geoană, a declarat, joi, la finalul reuniunii Consiliului de Onoare al Ordinului Național „Steaua României”, că dacă Laszlo Tokes nu se va prezenta la următoare întrunire a consiliului ar putea rămâne fără această distincție.
Şedinţa Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional „Steaua României”, care urma să ia în discuţie solicitările de retragere a distincţiei acordate eurodeputatului Laszlo Tokes, a fost amânată pentru 11 octombrie, pe motiv că acesta nu s-a prezentat la reuniune, au anunţat reprezentanţi ai forului.

„Respectăm regulamentul și îi vom oferi lui Tokes o a doua șansă să se prezinte în fața consiliului. Dacă nici pe data de 11 octombrie, la ora 12 nu vine, consiliul va demara procedura dezbaterii pe fond în lipsa lui”, a spus Mircea Geoană.

Mircea Geoană a precizat că decizia de amânare a dezbaterilor a fost luată în unanimitate, întrucât Regulamentul Ordinului „Steaua României” obligă ca cel judecat să fie prezent în persoană.

Senatorul a menţionat că, potrivit Regulamentului, se poate acorda un termen suplimentar de până la 15 zile, care este ultimul termen.

Ecaterina Andronescu, membră a acestui for, a declarat recent că nu este obligatoriu să se și ia o decizie joi, pentru că Hotărârea de guvern dă Consiliului de Onoare un termen de 60 de zile să decidă.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)