Mircea Roşca (PNL): Solicit Camerei Deputaților urgentarea procedurilor privind cererea Parchetului

Mircea Roşca (PNL): Solicit Camerei Deputaților urgentarea procedurilor privind cererea Parchetului

Deputatul PNL Mircea Roșca solicită Camerei Deputaților urgentarea procedurilor referitoare la solicitarea formulată în cazul său de Parchetul de pe lângă ÎCCJ privind încuviinţarea arestării preventive.

„Nu mă voi ascunde niciodată în spatele vreunei funcții și nu voi încerca să profit de calitatea de demnitar pentru a fugi de justiție. Drept urmare, solicit Camerei Deputaților urgentarea procedurilor pentru ridicarea imunității mele parlamentare. Mă bucur că împărtășesc aceeași viziune cu a președintelui Klaus Iohannis în ceea ce privește integritatea și modul în care trebuie lăsată justiția să funcționeze. Nu doresc să fiu asemuit cu tot felul de personaje care au jefuit țara de milioane de euro și au delapidat bugetul statului. Într-o societate în care toată lumea se disculpă, dar mai ales cei care au făcut rău acestei țări, este foarte complicat să-mi demonstrez nevinovăția în fața susținătorilor mei și în fața celor care au crezut și cred în mine”, susține Roșca.

„Sunt nevinovat, am încredere în instituțiile statului și mă supun rigorilor legii. Voi demonstra în instanță că este o aberație ceea ce mi se întâmplă. Îi transmit lui Victor Ponta că este ridicol să îl compare pe Mircea Roșca, asupra căruia planează o suspiciune invocată de un martor cu antecedente penale, cu camarila din spatele dumnealui, care a făcut atât de mult rău românilor în ultimii 24 de ani”, adaugă deputatul liberal, într-un comunicat citat de Mediafax.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor urmează să se reunească, la ora 16.00, având pe ordinea de zi scrisoarea ministrului Justiţiei referitoare la solicitarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ privind cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Mircea Roşca.

DNA a solicitat aviz pentru arestarea preventivă a deputatului Mircea Roşca – suspectat că în 2011, când era vicepreședinte al PNL Prahova, i-ar fi cerut 20.000 de euro unui om de afaceri din Cormanic, pentru a interveni la consilieri locali din Azuga astfel încât acesta să obțină terenuri în stațiune.