Mona Pivniceru a depus jurământul de învestitură ca ministru al Justiției

Mona Pivniceru a depus jurământul de învestitură ca ministru al Justiției

Mona Pivniceru a depus joi după-amiază jurământul de învestitură în funcția de ministru al Justiției, în urma propunerii făcute în acest sens de premierul României.

La ceremonia care a avut loc la Palatul Cotroceni au fost prezenți președintele interimar Crin Antonescu, membri ai Guvernului, inclusiv premierul Victor Ponta, consilieri din cadrul Administrației Prezidențiale și președinții celor două Camere din Parlament, Valeriu Zgonea și Petru Filip.

După ce noul ministru al Justiției a depus jurământul, președintele interimar Crin Antonescu a ținut un discurs, în care a subliniat importanța acestui moment și necesitatea de a avea o justiție credibilă. De asemenea, președintele a ținut să îi felicite pe premier pentru propunere și pe Mona Pivniceru pentru că a acceptat această responsabilitate. (Detalii AICI)

Înainte de ceremonia de învestitură, președintele interimar Crin Antonescu a semnat decretul de numire a Monei Pivniceru în această funcție, după ce joi dimineață, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia acesteia din magistratură. Pivniceru era membru ales al CSM și judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.

După ședința CSM, Mona Pivniceru a afirmat că nu a dorit să scape de statutul de magistrat, dar „a fi magistrat nu este un privilegiu și nu este nicio recompensă extraordinară în această calitate.”

Mona Pivniceru are 51 de ani, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, are două doctorate și a scris 24 de cărți de specialitate. Între 2007 și 2010 a fost profesor universitar la catedra de drept public a facultății pe care a absovit-o și îndrumător de doctorat pentru mai multe discipline.

Mona Pivniceru, jurământul de învestitură ca ministru al Justiției

Embed: " />

Ultima oră