Soarta Guvernului Dăncilă, decisă luni. SURSE: Negocieri între liderii social-democrați înaintea ședinței CEx

Soarta Guvernului Dăncilă, decisă luni. SURSE: Negocieri între liderii social-democrați înaintea ședinței CEx

Liderii social-democrați se reunesc luni în ședința Comitetului Executiv, unde urmează să se ia o decizie cu privire la remanierea guvernamentală. Liviu Dragnea i-ar fi chemat duminică, pe liderii județeni care îi sunt apropiați, la o întâlnire informală pentru a discuta despre reuniunea de luni, potrivit unor surse politice, citate de Realitatea Tv.

Deja de mai multe săptămâni se vorbește despre schimbarea unor miniștri din Cabinetul Dăncilă. Cel mai probabil, printre cei care vor pleca din Guvern se numără ministrul Culturii, George Ivașcu, ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, și cel al Tineretului și Sportului, Ioana Bran.

Pe de altă parte, în sânul coaliției există controverse cu privire la soarta ministrului Justiției, Tudorel Toader. De asemenea, în ultima perioadă, în spațiul public au existat zvonrui cu privire la o posibilă remaniere a ministrului Dezvoltării, vicepremierul Paul Stănescu.

Tot luni se va lua o decizie cu privire la primarul Capitalei, Gabriela Firea, în contextul în care există informații că Liviu Dragnea ar vrea să o lase pe aceasta fără funcții în partid din cauza criticilor lansate de edil la adresa sa.