Nicolae Ciucă, despre intrarea României în Schengen: Am primit reconfirmarea susținerii din partea premierului grec / Kyriakos Mitsotakis: Grecia susține în mod dinamic cererea de aderare (VIDEO)

Nicolae Ciucă, despre intrarea României în Schengen: Am primit reconfirmarea susținerii din partea premierului grec / Kyriakos Mitsotakis: Grecia susține în mod dinamic cererea de aderare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut miercuri la București o întrevedere cu omologul său grec, Kyriakos Mitsotakis, care i-a reconfirmat că susține intrarea României în spațiul Schengen. Grecia sprijină în mod dinamic cererea de aderare a părții române, a confirmat și oficialul elen în cadrul conferinței comune de presă.

Ce au spus Nicolae Ciucă și premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, despre aderarea României la spațiul Schengen

„România și Grecia au abordări similare pe numeroase tematici regionale, cu interese comune și viziuni convergente. Am evidențiat necesitatea aprofundării dialogului existent în cadrul formatelor de cooperare regională, cu accent pe proiecte de interconectare în domeniul energiei și transporturilor. În privința agendei europene, am schimbat opinii cu privire la provocările ridicate de  pandemia de COVID-19 și oportunitățile de dezvoltare economică oferite de Planurile Naționale de Redresare și Reziliență. De asemenea, am subliniat cu acest prilej obiectivul României de a contribui mai departe la consolidarea UE, prin participarea  sa ca membru deplin al Spațiului Schengen. Am primit reconfirmarea susținerii din partea domnului prim-ministru Kyriakis Mitsotakis pentru atingerea acestui obiectiv”, a declarat premierul României.

Grecia susține în mod dinamic cererea României de a adera la Schengen, a spus și premierul elen.

„Aş vrea să repet faptul că Grecia susţine în mod dinamic cererea României de a intra în spaţiul Schengen. Trebuie să se întâmple acest lucru şi avantajele pentru România în urma acestei integrări vor fi foarte importante. Am avut ocazia să discutăm despre evoluţiile în Balcanii de Vest. Credem că toate ţările din Balcanii de Vest îşi au locul în Europa şi, prin colaborarea noastră, vom facilita integrarea lor. Am decis să lucrăm împreună, astfel încât să fie convocată o primă consfătuire interguvernamentală în legătură cu Albania şi cu Macedonia de Nord”, a declarat Kyriakos Mitsotakis.

Nicolae Ciucă și Kyriakos Mitsotakis au semnat o declarație comună pentru întărirea cooperării politice, economice și sectoriale între România și Grecia. În cadrul discuției, cei doi oficiali au vorbit și despre contextul de securitate complicat, reafirmând „susținerea puternică pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”