Nicolae Ciucă: Guvernul nu a discutat şi nu poate să-şi asume răspunderea vizavi de creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Guvernul nu a discutat şi nu poate să-şi asume răspunderea vizavi de creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în debutul ședinței de Guvern, că Executivul nu a discutat şi nici nu poate să-şi asume răspunderea vizavi de creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani.

Declarațiile vin în contextul în care, în circuitul parlamentar, există un proiect de lege inițiat de PNL care elimină cumulul pensiei cu salariul de la stat și care permite creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani. Proiectul, promovat de Guvernul Cîțu și trimis în Parlament în iunie 2021, nu e susținut de PSD-iști, partenerii de guvernare ai PNL.

Ce spune Ciucă despre prelungirea vârstei de pensionare

„Pentru că am avut semnale legate de o asumare a Guvernului vizavi de prelungirea vârstei de pensionare la 70 de ani, vreau să anunţ că nu e deloc adevărat, nici măcar nu am avut o discuţie la nivelul acesta şi, din ce ştim până acum, e vorba despre o posibilitate ca, dacă cineva doreşte, să rămână în activitate până la 70 de ani.

Guvernul nu a discutat şi nu poate să-şi asume răspunderea pe un astfel de demers”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Acesta a mai precizat că a adus în discuţie neasumarea guvernamentală a unui astfel de proiect.

Ministrul Muncii despre creșterea vârstei de pensionare

„Nici în coaliție, nici în Guvern nu am avut această discuție. Posibilitatea ca o persoană să rămână în câmpul muncii există și acum în lege. Poate opta, există și o bonificație (…)

Și pentru că speranța de viață în România este scăzută, mult sub media UE, nu susținem acest proiect”, a declarat, la rândul său, ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD).

Urmăriți B1TV.ro și pe