Nicolae Ciucă: În 2020, MApN a efectuat plăţi directe către operatori naţionali de peste 1,5 miliarde de lei / Cunoscând care sunt nevoile apărării pe linia achiziției de echipamente noi

Nicolae Ciucă: În 2020, MApN a efectuat plăţi directe către operatori naţionali de peste 1,5 miliarde de lei / Cunoscând care sunt nevoile apărării pe linia achiziției de echipamente noi
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În anul 2020, Ministerul Apărării Naționale a efectuat plăți directe către operatorii din economia națională de peste 1,5 miliarde de lei, după cum a precizat ministrul Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Totodată, el a anunțat că s-au efectuat și plăți în valoare de 750 de milioane de lei, pentru lucrări de infrastructură. Mai mult decât atât, el a anunțat că Ministerul Apărării Naționale dorește să implice cât mai mult industria națională de apărare.

„În 2020, M.Ap.N. a efectuat plăți directe către operatori din economia națională în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei. De asemenea, s-au efectuat plăți pentru lucrări de infrastructură de circa 750 de milioane de lei.

Ministerul Apărării Naționale dorește să implice cât mai mult industria națională de apărare în programele de înzestrare ale Armatei României, iar pentru a atinge acest deziderat, m-am întâlnit, astăzi, cu domnul Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Specialiștii militari au prezentat echipei de la Ministerul Economiei programele esențiale de înzestrare pentru următorii 10 ani, precum și o proiecție a achizițiilor certe pe care Armata intenționează să le facă de la operatorii economici naționali în perioada 2021-2030.

Cunoscând care sunt nevoile apărării pe linia achiziției de echipamente noi, a munițiilor și pieselor de schimb, dar și serviciile de mentenanță necesare, industria noastră de apărare se poate adapta astfel încât să acopere cât mai mult din cererea militarilor. Vom obține astfel ca o parte importantă din bugetul apărării să fie injectată în companiile românești.

Ne-am propus ca în 2021 să menținem același nivel al implicării industriei românești de apărare, răspunzând astfel unui interes național de securitate. În plus, vom înființa locuri de muncă cu un grad ridicat de specializare, vom injecta capital în economia românească și vom revigora industria națională de apărare”, a scris Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale pe Facebook.

În 2020, M.Ap.N. a efectuat plăți directe către operatori din economia națională în valoare totală de peste 1,5 miliarde…

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă peJoi, 4 februarie 2021

Urmăriți B1TV.ro și pe