Nicolăescu: USL depune azi în Parlament cererea de suspendare a lui Traian Băsescu. Şedinţa de plen va avea loc vineri

Nicolăescu: USL depune azi în Parlament cererea de suspendare a lui Traian Băsescu. Şedinţa de plen va avea loc vineri

UPDATE 13:35: Plenul reunit va avea loc vineri, mâine urmând să fie citită cererea de suspendare a președintelui, în Parlament.

UPDATE 12:45: Președintele UMDR, Kelemen Hunor, a declarat că membrii uniunii iau în calcul să fie prezenți și să voteze suspendarea președintelui.

„Nu am discutat foarte mult despre acest subiect pentru că nu am văzut documentul. Nu cunoaștem conținutul, când vom ști vom lua și noi o decizie. Consider că trebuie să vedem documentul și apoi discutăm. Luăm în calcul să fim prezenți și să votăm. Sunt foarte multe motive pentru suspendare”, a spus Hunor.

Hunor: Există motive pentru suspendarea lui Băsescu

Embed: " />

UPDATE 12:30: USL va depune într-o oră, la Parlament, cererea de vot pentru suspendarea lui Traian Basescu, a declarat Eugen Nicolăescu (PNL) pentru HotNews.

„Dacă astăzi putem să depunem cererea de suspendare, mâine poate avea loc ședinta de plen în care să fie citită și sa fie invitat președintele care să dea explicațiile necesare, a spus Nicolăescu.

UPDATE 12:20:
Plenul se va reuni joi la ora 10:00. Înainte de plen, va avea loc ședința Birourilor Permanente, la ora 13:00.

UPDATE 11:50: Ședință la grupurile parlamentare UDMR pentru a decide poziția partidului în ceea ce privește votul pentru suspendarea lui Traian Băsescu.

USL vrea plen reunit miercuri la ora 16.00 pentru a demara procedura de suspendare a președintelui Traian Băsescu. Surse politice susţin că juriştii USL s-au reunit miercuri dimineaţă pentru a discuta pe marginea documentelor ce trebuie depuse, scrie Hotnews. Plenul reunit va fi însă convocat de şedinţa Birourilor Reunite ale Parlamentului.

Parlamentari ai partidelor din USL au spus în cursul dimineţii de miercuri au primit SMS-uri de la staff-urile formaţiunilor lor în care li se spune să nu plece din Bucureşti, informează Mediafax.

Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi deputatul PSD Viorel Hrebenciuc au venit la Palatul Victoria pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta, înaintea noilor dezbateri care vor avea loc miercuri în Parlament.

Tot miercuri, la ora 11:00, miniștrii s-au reunit în ședință la Palatul Victoria. Pe ordinea de zi se află, în primul rând, adoptarea unei ordonanțe de urgență ce prevede că hotărârile Parlamentului să nu mai fie dezbătute de Curtea Constituțională. De asemenea, în cadrul ședinței de miercuri s-ar putea discuta și despre asumarea răspunderii pentru legea uninominalului și a referendumului.

Planul USL de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu a început marți în Parlament. Plenul i-a revocat din funcţie pe preşedintele Senatului, Vasile Blaga şi pe cel al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. USL-ul i-a numit în funcţie pe Crin Antonescu, la Senat şi pe Valeriu Zgonea, la Cameră.  Şi n-a fost singura schimbare, de altfel. Gheorghe Iancu a fost revocat din funcţia de preşedinte al instituţiei Avocatul Poporului şi înlocuit cu Valer Dorneanu.

Vezi AICI mai multe detalii despre schimbările din Parlament.