Nicușor Dan, de Ziua Europei: UE este un succes şi este în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să muncim pentru ca acest succes să se amplifice (VIDEO)

Nicușor Dan, de Ziua Europei: UE este un succes şi este în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să muncim pentru ca acest succes să se amplifice (VIDEO)

”Uniunea Europeană este un succes şi este în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să muncim pentru ca acest succes să se amplifice”, a spus primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, duminică, în cadrul unui eveniment organizat de Comisia Europenă în București, cu ocazia Zilei Europei. În discursul său, edilul Capitalei a declarat că deși există şi „duşmani ai acestui concept al Uniunii”, sunt și cetățeni ai UE care își doresc continuarea și îmbunătățirea acestui ”proiect care a adus bunăstare, democraţie şi pace”.

Nicușor Dan:Fac parte din generaţia acelor români care îşi doreau, la începutul anilor ’90, ca România să intre în UE

„Ziua Europei este sărbătoarea naţiunilor europene. 9 mai este răspunsul pragmatic pe care naţiunile europene şi l-au dat imediat după război şi s-a dovedit a fi calea către succes. (…) Fac parte din generaţia acelor români care îşi doreau, la începutul anilor ’90, ca România să intre în UE, să intre în NATO, ca valorile pe care societatea românească le cultivă să fie aliniate cu cele europene şi cu cele euro-atlantice şi sunt foarte bucuros să fiu azi aici, în acest cadru, în care România este parte a UE şi, deci, parte a acestor valori”, a spus primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan, de Ziua Europei: UE este un succes şi este în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să muncim pentru ca acest succes să se amplifice

Nicușor Dan:Am văzut, chiar în ultimul an, răspunsul pragmatic pe care Uniunea Europeană a ştiut să-l dea la provocarea pandemică

Referindu-se la provocările aduse de pandemia de coronavirus, Nicușor Dan a vorbit despre un răspuns pragmatic venit din partea Uniunii Europene.

„Am văzut, chiar în ultimul an, răspunsul pragmatic pe care Uniunea Europeană a ştiut să-l dea la provocarea pandemică pe care a trebuit să o treacă; vedem răspunsul pragmatic pe care Uniunea Europeană este gata să îl dea la criza economică generată de criza sanitară. Deci chiar prin faptul că există dorinţa multor ţări europene de a se alătura acestui proiect politic, Uniunea Europeană este un succes şi este în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să muncim pentru ca acest succes să se amplifice. Să ne bucurăm de Ziua Europei şi să fim cu toţii responsabili pentru viitorul Europei şi al naţiunilor europene”, a mai declarat Nicușor Dan.