Nicușor Dan vrea acces la toţi sacii cu voturi din Sectorul 1: Vrem să comparăm ce scrie în procesul verbal cu numărul de buletine de vot

Nicușor Dan vrea acces la toţi sacii cu voturi din Sectorul 1: Vrem să comparăm ce scrie în procesul verbal cu numărul de buletine de vot

Președintele Uniunii Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan, a declarat miercuri, într-o conferință de presă că USB va cere Autorității Electorale Permanente să aibă acces la sacii cu buletinele de vot din secțiile de pe raza Sectorului 1. Asta în contextul în care cererea USB de renumărare a voturilordin acest sector a fost respinsă de Biroul Electoral, după ce candidatul fomațiunii, Clotilde Armand, s-a clasatpe locul al doilea, după social-democratul Dan Tudorache.

”Vrem să existe posibilitatate ca noi și oricine altcineva sa aibă acces la acei saci, să compare ce scrie în procesul verbal cu numărul de buletine de vot. Este o procedură de validare atât pentru primari cât și pentru consiliile locale și județene. Biroul Electoral trimite procesul verbal cu anexe și toate contestațiile către judecătorie sau către tribunal și un judecător desemnat verifică în ședință publică întreg dosarul și declară alegerile valide sau invalde. În acest proces, noi vom formula o cerere de intervenție în care vom reitera ce am susținut la Biroul Electoral al Sectorului 1, că aceste abateri statistice necesită o explicitare și aceasta se poate face prin renumărarea voturilor”, a declarat Nicușor Dan.

La rândul său, Clotilde Armand a declarat că există multe aspecte care nu sunt în regulă cu privire la numărarea voturilor cetățenilor din Sectorul 1.

”Sunt multe aspecte tehnice, până acum sunt foarte multe lucruri care nu sunt în regulă, și pe partea de matematică,și pe partea cantitativă. (…) Trebuie ca lucrurile să se rezolve în mult mai mult timp, fără să fim toți obosiți și la limita timpului. Aș propune să reluăm tot procesul în mod calm și apoi domnul Tudorache, dacă a câștigat, să fie câștigător în mod democratic și să nu fie nicio pată pe alegerea lui”, a declarat candidata USB pentru Primăria Sectorului 1.

Urmăriți B1TV.ro și pe