Un nou candidat pentru alegerile prezidenţiale: Un fost deputat PSD, care cerea închisoare pentru predarea educaţiei sexuale, vrea funcţia supremă în stat (FOTO)

Un nou candidat pentru alegerile prezidenţiale: Un fost deputat PSD, care cerea închisoare pentru predarea educaţiei sexuale, vrea funcţia supremă în stat (FOTO)

Ninel Peia, fost deputat exclus din PSD pentru declaraţii controversate, şi-a anunţat candidatura în alegerile prezidenţiale de la finalul anului din partea Partidului Neamul Românesc.

„Consiliul Fondatorilor Naționali şi Organizaţiile Teritoriale Consacrate au hotărât consensual să nominalize pe domnul Ninel PEIA, președinte fondator, drept candidat desemnat al Partidului Neamul Românesc în competiţia electorală pentru demnitatea supremă de Preşedinte al României. Astfel, prin decizia luată dăm un răspuns limpede societății românești, în general, membrilor şi simpatizanţilor partidului, în special, referitor la angajarea radicală și fără echivoc a Partidului Neamul Românesc în conținutul profund și reformator al politicii naționale. Adresarea noastră se îndreaptă totodată către toți trăitorii în sfânta lege a românismului dar și către acei patrioți de alte origini care se manifestă sincer ca apărători și promotori a valorilor noastre naţionale în Europa şi în lume, indiferent de natura convingerilor lor politice sau civice”, potrivit unui comunicat de presă al formațiunii.

Foto: Facebook/ Ninel Peia

Ninel Peia s-a făcut remarcat prin declaraţii controversate şi prin promovarea de teorii ale conspiraţiei. Acesta a fost exclus din PSD de către Liviu Dragnea în 2016 după ce a scris pe blog că vaccinurile ar fi putut cauza îmbolnăvirile bebeluşilor din Argeş cu e-coli.

„Nu ştiu care este agenda domnului Ninel Peia, dar constat cu părere de rău că este foarte diferită de cea a PSD, iar prin luările sale de poziţie din ultima vreme, făcute în nume personal, se plasează singur în afara partidului. Suntem într-un an electoral şi nu ne permitem niciun fel de derapaje, nici de la linia politica asumată de partid, nici de la bunul simţ”, spunea Dragnea în momentul excluderii.

O altă acţiune controversată a acstuia a venit în mai 2016, când Peia a elaborat și depus în Parlament un proiect de lege care propunea ca predarea educaţiei sexuale fără acordul scris al părinţilor să fie pedepsită cu închisoarea. Peia motiva că „în şcolile copiilor noştri se introduc, pe ascuns, pornografia, prozelitismul LGBT şi sexualitatea deviantă”.

Până acum, şi-au mai anunţat candidatură în alegerile prezidenţiale de la finalul anului preşedintele Klaus Iohannis, actorul Bogdan Stanoevici şi primarul din Volanturi, Florentin Pandele.