Noi demisii în PSD, înainte de preluarea președinției rotative a UE. Titus Corlățean renunță la conducerea Comisiei speciale comune

Noi demisii în PSD, înainte de preluarea președinției rotative a UE. Titus Corlățean renunță la conducerea Comisiei speciale comune

Senatorul PSD Titus Corlățean a demisionat din funcția de președinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru coordonarea activității parlamentare necesare pregătirii Președinției Consiliului Uniunii Europene. În locul lui, PSD a propus-o pe senatoarea Gabriela Crețu.

„Titus Corlăţean şi-a dat demisia din această comisie parlamentară şi o vom propune pe doamna Gabriela Creţu”, a precizat, miercuri, secretarul Camerei Deputaţilor, Georgian Pop, după şedinţa Birourilor permanente reunite.

Nu este prima demisie a unui demnitar PSD cu atribuții în zona integrării europene din această lună. Dacă pe 9 noiembrie ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și-a anunțat demisia, trei zile mai târziu și secretarul de stat din MAE Gabriel Winzer și-a anunțat plecarea. Cele două demisii au o legătură între ele, totuși, dat fiindcă, referindu-se la demisia ministrului, Gabriel Winzer a afirmat că îl respectă și îl apreciază pe Victor Negrescu, susținând totodată că știe că acesta nu ia decizii care nu au fundament obiectiv solid.

„Aş dori să vă aduc la cunoştinţă faptul că, din raţiuni politice de natură internă, dar şi considerente relevante pentru acţiunea politică şi guvernamentală din domeniul politicii externe, cu specială privire la tematica afacerilor europene, am decis asupra oportunităţii încetării mandatelor pe care le exercit în calitate de preşedinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţii parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului uniunii Europene din primul semestru al anului 2019 şi, respectiv, al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei”, precizează Titus Corlățean, în scrisoarea adresată conducerii Parlamentului, prin care și-a anunțat decizia.

Ultima oră
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)