Nominalizarea la Transporturi, piatră de încercare şi măr al discordiei în USL

Nominalizarea la Transporturi, piatră de încercare şi măr al discordiei în USL
Foto: ziuanews.ro

Liberalii vor decize duminică cine va fi propus oficial pentru Ministerul Transporturilor. Liderul liberal, Crin Antonescu îl preferă pe Nini Săpunaru, dar premierul Victor Ponta cere un om cu experienţă şi imagine bună.

Doar că noua numire lasă din nou loc de interpretări în USL. Crin Antonescu îi transmite lui Ponta că PNL nu se ocupă de coabitări, nici cu Băsescu şi nici cu DNA.

Sunt absolut convins că este interesul meu şi al PNL ca cel care va ocupa funcţia de ministru al Transporturilor de luni practic, că luni trebuie să depună jurământul, este o persoană cu experienţă politică, cu imagine foarte bună şi profesionist în domeniu. Nu am respins o propunere oficială, pentru că nu mi s-a făcut o propunere oficială„, a fost reacţia premierului în plin scandal privind propunerea lui Nini Săpunaru la Transporturi.

În replică, liderul liberalilor, Crin Antonescu, cel care îl doreşte pe Nini Săpunaru în fotoliul ocupat acum de Victor Ponta, ca interimar, a declarat că relaţia din USL nu este precum un pact de coabitare.

Sper să nu translatăm epopeea Băsescu la noi. Partidele îşi fac propuneri, iar premierul are şi el un cuvânt de spus. Poate să spună: nu sunt confortabil cu această opinie din motivul a, b, c, d şi va argumenta. Se va discuta, însă nu va exista scandal politic. PNL are o mare problemă: nu coabitează. A intrat în USL, a participat la nişte alegeri pentru altceva, nu pentru coabitare cu Băsescu sau DNA, instituţie care ne arată că nu mai păstreaza nici aparenţele. Nu avem niciun răspuns la toate plângerile făcute de Corpul de Control al primului ministru la adresa unor demnitari din vechile guvernări, nu avem nicio explicaţie pentru un lanţ de coincidenţe”, a spus Crin Antonescu, potrivit Ziare.com.

Între timp, la adresa lui Antonescu vin critici chiar din partea liberalilor.

Cât priveşte situaţia lui Nini Săpunaru, jurnaliştii de la Evenimentul Zilei au scris că firma în care acesta a fost acţionar până de curand este vizată de o anchetă a DNA Iaşi.

Potrivit declaraţiei de avere, Nini Săpunaru a menţionat, pe 13 iunie 2013, că deţine 49,5% din firma SC Euro Proiect SRL din Focşani.

Ulterior, deputatul a ieşit din acţionariat şi a lăsat afacerea cumnatului său. Procurorii anchetează o serie de contracte pe care firma le-a încheiat, unele dintre ele fiind făcute cu statul prin metoda achiziţiei directe, mai scriu jurnaliştii.

În replică, Nini Săpunaru a transmis un comunicat prin care declară că nu mai are nicio legătură cu societatea în cauză şi că din anul 1997 de când a fost numit şef al Direcţiei Generale a Vămilor, nu a mai fost implicat în activitatea de management a respectivei firmei.

Am renunţat şi la calitatea de acţionar la această firmă pentru a nu lăsa loc de interpretări sau pentru a nu se creea un conflict de interese, având în vedere posibila mea desemnarea în funcţia de Ministru al Transporturilor. Trebuie subliniat că SC Europroiect SRL nu a avut niciodată contracte încredinţate direct de CNADR sau de către Ministerul Transporturilor. Informaţia apărută în presă, conform căreia, eu aş fi cercetat penal pentru activitatea desfăşurată în cadrul firmei Europroiect SRL este total neadevărată. Cercetarea desfăşurată de DNA vizează direct administratorul firmei şi nu pe mine, fiind vorba de o presupusă infracţiune săvârşită anul trecut”, a afirmat Nini Săpunaru.

Portofoliul Transporturilor naște tensiuni între liderii USL

Embed: