O fostă colaboratoare a Rodicăi Stănoiu se va ocupa de ridicarea monitorizării MCV

O fostă colaboratoare a Rodicăi Stănoiu se va ocupa de ridicarea monitorizării MCV
Foto: zf.ro

Simona-Maya Teodoroiu, fostă colaboratoare a Rodicăi Stănoiu, va reveni la Ministerul Justiţiei în postul de secretar de stat, după ce începând din luna ianuarie a acestui an a lucrat ca secretar de stat la nou-înfiinţatul Departament pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, condus de Dan Şova.

Decizia a fost luată de premierul Victor Ponta, care a făcut această mutare pentru a-i încredința lui Teodoroiu responsabilitatea pentru ridicarea monitorizarii MCV, transmite Gândul.

La Consiliul JAI din martie 2013 nu s-a luat nicio decizie cu privire la aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen din cauza opoziţiei mai multor state membre.

Germania şi Finlanda au fost statele care au anunţat dinaintea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne că se vor opune intrării celor două ţări dacă se va ajunge la vot.

Raportul Comisiei Europene de la sfârşitul acestui an va analiza progresele făcute în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare de ambele ţări, atât România, cât şi Bulgaria. Un raport intermediar pentru România a fost prezentat pe 30 ianuarie, iar ultimul raport pentru Bulgaria a fost în iulie 2012.

Fost secretar de stat la Justiţie în mandatul Rodicăi Stănoiu şi al lui Cristian Diaconescu în guvernul condus de Adrian Năstase, Simona-MayaTeodoroiu (PSD) a iscat un întreg scandal în 2009, între PSD şi PDL, Emil Boc refuzând să-i semneze numirea. Împotrivirea lui Boc a venit după ce în 2005 ministrul Monica Macovei, actual europarlamentar PDL, o revocase din funcţie. Teodoroiu a fost însă transferată la Consiliul Superior al Magistraturii şi susţinută de PSD în 2008 pentru un loc în Consiliul Naţional de Integritate. A revenit în guvern pe mâna lui Titus Corlăţean în 2012, fiind păstrată de Mona Pivniceru până în ianuarie când a fost transferată la Departamentul lui Dan Şova.

Cât timp caută un titular apolitic şi bine văzut la Bruxelles pentru Justiţie, premierul i-a delegat atribuţiile administrative de ministru lui Ovidiu Puţura (PNL).

Urmăriți B1TV.ro și pe