Olguța Vasilescu, dezlănțuită împotriva lui Iohannis: Dacă tot vrea să rezolve problemele ţării…

Olguța Vasilescu, dezlănțuită împotriva lui Iohannis: Dacă tot vrea să rezolve problemele ţării...

Discuția de la Cotroceni dintre Viorica Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu și Klaus Iohannis a ridicat și mai multe semne de întrebare în legătură cu efectele Legii salarizării.

Într-un comunicat, președintele a desfiinţat politicile Guvernului, acuzând PSD și ALDE că nu și-au respectat promisiunile electorale și că majorările salariale cu care s-au lăudat au fost anulate de artificiul trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat.

În schimb, Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că Iohannis ar fi fost de acord, în timpul discuției, cu politicile Guvernului.

„A fost o discuţie, iar eu înţeleg din comunicat că nu mai trebuie să avem majorări salariale şi de pensii pentru că vom avea deficit. Nu e cazul. Am făcut majorări anul trecut, dar am rămas sub ţinta de deficit. Nu se poate discuta de o creştere a inflaţiei. Klaus Iohannis dacă tot vrea să rezolve problemele ţării ar trebui să aibă o discuţie cu Banca Naţională. Banca Naţională poate ţine inflaţia sub control. Comunicatul de presă a fost scris înainte de întâlnire. Iohannis părea că e de acord cu ceea ce discutăm”, a spus ministrul Muncii, la RTV.