Oprescu se întâlneşte cu primarii de sector pentru a trata problema maidanezilor şi detaliile despre referendum

Oprescu se întâlneşte cu primarii de sector pentru a trata problema maidanezilor şi detaliile despre referendum

Primarul General Sorin Oprescu se întâlneşte joi cu primarii de sector pentru a stabili măsurile pe care le vor lua în situaţia maidanezilor din Bucureşti.

Şedinţa are loc la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, începând cu ora 12.00, urmând să participe primarii celor 6 sectoare ale Capitalei, Prefectul Municipiului Bucuresti, Prefectul Judeţului Ilfov, Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, precum şi pe liderii de grup ai partidelor politice reprezentate în CGMB.

Înaintea începerii şedinţei, primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman a declarat că edilii trebuie să discute problema referendumului şi modificarea legii în vigoare privind câinii vagabonzi.

„Vom trata problema referendumului, dar vom solicita de urgenţă pentru modificarea de urgenţă a legii în vigoare în sensul introducerii câinilor agresivi pe lista animalelor care trebuie eutanasiate imediat. Ne trebuie o măsură pe care să o putem aplica imediat. Legile sunt prost făcute şi incomplete, iar noi suntem obligaţi să le respectăm”, a spus Chiliman.

Primarul general, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că va organiza un referendum în Bucureşti pe tema eutanasierii câinilor maidanezi, susţinând că va face „exact ce vor spune cetăţenii”.

Oprescu a spus că referendumul ar putea fi organizat în ultima săptămână din septembrie sau în prima din octombrie.

Ultima oră
20:39 - Klaus Iohannis: Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie la încheierea gravei crize sanitare. Scopul celor care răspândesc dezinformări și știri false e să slăbească solidaritatea națiunii noastre (VIDEO)
20:25 - Octavian Jurma: „Al patrulea val al pandemiei a început mai devreme în România. Pragul de 1.000 de cazuri zilnice, depășit în luna august”
20:18 - Medici și asistenți medicali, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Ambulanței: „Duceți permanent o luptă contracronometru care de cele mai multe ori face diferența între viață și moarte” (VIDEO)
20:05 - CNAIR anunță restricții de circulație în aproape toată țara, din cauza caniculei
20:03 - Schimbări la procedura adopției copiilor, adoptate de Guvern. Birocratizarea excesivă va fi eliminată
20:01 - Un turist ceh dat dispărut a fost căutat pe munte de salvamontiști. Bărbatul a fost găsit în gara din Braşov
19:45 - George Simion (AUR): Sunt ONG-uri care încearcă să le spună copiilor cât de normal e să îți alegi singur sexul. Se încearcă introducerea acestui gen de propagandă și pe cale oficială (VIDEO)
19:24 - Comisia Europeană a aprobat achiziția Telekom România de către Orange, cu anumite concesii
19:15 - Raed Arafat: De exemplu, ca să nu se închidă, la creșterea incidenței accesul în restaurante la interior ar putea fi permis doar persoanelor vaccinate. Nu cred că vorbim de discriminare (VIDEO)
19:08 - Enterocolita, boala care strică vacanța turiștilor pe litoral. Mâncarea şi apa din mare, principalele surse de infectare