Ludovic Orban, după consultările de la Cotroceni: PNL susţine transpunerea în legislaţie a voinţei cetăţenilor exprimată la referendum (VIDEO)

Ludovic Orban, după consultările de la Cotroceni: PNL susţine transpunerea în legislaţie a voinţei cetăţenilor exprimată la referendum (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ludovic Orban a condus marţi delegaţia cu care PNL s-a prezentat la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni. Cu această ocazie, liderul liberalilor a transmis că pentru partidul său „voința poporului este lege” şi PNL va susţine toate demersurile preşedintelui Iohannis.

„Delegația PNL a participat la consultările demarate de președintele României. Voința cetățenilor care s-a manifestat în cadrul referendumului convocat de președintele României, referendum validat cu un scor extrem de mare, reprezintă lege pentru noi și PNL susține toate demersurile președintelui României pentru a transpune în fapt voința exprimată de cetățeni la acest referendum. De asemenea, am abordat și subiectul legislației în domeniul Justiției, susținem clar ideea de refacere a dezbaterilor publice pentru a genera o legislație europeană în domeniul Justiției, care să fie conformă cu recomandările din mecanismul de cooperare și verificare, care să țină cont de recomandările formulate de Comisia de la Veneția și de grupul statelor anti-corupție.

PNL va susține toate inițiativele de revizuire a Constituției și orice alte inițiative care sunt necesare pentru a transpune în fapt voința exprimată de cetățeni și pentru a asigura că voința cetățenilor care s-a transmis extrem de puternic în cadrul acestui referendum, și anume că România trebuie condusă de oameni cinstiți, de oameni corecți, de oameni care respectă legea, această voință să fie transpusă în realitate”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul consultărilor de la Cotroceni.

Acesta a adăugat că referendumul pentru revizuirea Constituției ar trebui să aibă loc odată cu alegerile prezidențiale.

„Ar fi bine să se ajungă la referendum odată cu scrutinul de alegeri prezidențiale, pentru că e și mai ieftin, și mai potrivit să organizăm referendumul cu ocazia acestor alegeri. Nu cred că va exista un partid politic care să se opună voinței exprimate de cetățeni, ca atare nu cred că va fi o dezbatere polemică pe această temă. Eu cred că trebuie transpusă în modificări constituționale cât mai repede posibil, epntru că știm bine că practica tergiversării poate să creeze pentru anumite forțe politice pretext pentru a amâna aceste modificări în speranță că nu vor fi adoptate. Eu cred că modificările trebuie să fie făcute într-un ritm cât mai alert posibil”, a completat liderul PNL.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)