Ludovic Orban, după ce Iohannis a refuzat numirea lui Laufer şi Vasilescu: „Nu poţi să pui nişte habarnişti care nu au avut niciodată legătură cu domeniul”

Ludovic Orban, după ce Iohannis a refuzat numirea lui Laufer şi Vasilescu: Nu poţi să pui nişte habarnişti care nu au avut niciodată legătură cu domeniul

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a lăudat decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge numirea Liai Olguţa Vasilescu în fruntea Ministerului Transporturilor şi a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.
Orban a subliniat că propunerile făcute de PSD erau unele neconforme cu cerinţele necesare îndeplinirii unei asemenea funcţii, aceştia fiind nişte „habarnişti” care nu aveau cunoştinţele necesare pentru două domenii importante.

„Este o decizie foarte corectă. Portofoliul Transporturilor şi portofoliul Dezvoltării sunt extrem de importante. De aceste ministere depinde dezvoltarea infrastructurii de transport a României atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean şi local. Ministerul Dezvoltării, în plus, este trebuie să asigure resursele pentru proiectele de dezvoltare locală. Nu poţi să pui nişte habarnişti care nu au avut niciodată legătură cu domeniul în fruntea acestor ministere. În ceea ce-l priveşte pe Ilan Laufer, este complet necalificat pentru postul de ministru al Dezvoltării, ca absolvent al Institutului de Educaţie şi Sport, nu are nicio pregătire care să-l recomande pentru gestiunea unui minister atât de complicat, iar Olguţa Vasilescu dă bir cu fugiţii de la Ministerul Muncii exact când în dezbaterea Parlamentului se află proiectul de lege a pensiilor, arătând prin asta eşecul clar al promisiunilor electorale făcute pensionarilor în România”, a declarat Orban, marţi, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, decizia preşedintelui are în vedere complexitatea acestor ministere şi dorinţa şefului statului ca la conducerea instituţiilor respective să fie persoane calificate, care să aibă competenţa necesară şi expertiza gestionării domeniilor, condiţii care nu sunt îndeplinite nici de Ilan Laufer, „care e mai degrabă bun de fotomodel”, şi nici de Lia Olguţa Vasilescu, ‘care nu are nicio legătură cu domeniul Transporturilor”.

Klaus Iohannis a criticat într-o declaraţie de presă remanierea guvernamentală făcută de PSD în urma Comitetului Executiv şi a anunţat public respingerea numirii lui Ilan Laufer în fruntea Ministerului Dezvoltării şi a Liei Olguţa Vasilescu în fruntea Ministerului Transporturilor. (Detalii AICI)