Ludovic Orban: Podul de cale ferată de la Grădiștea, nefuncțional de 15 ani. Giurgiu are nevoie de investiții private (VIDEO)

Ludovic Orban: Podul de cale ferată de la Grădiștea, nefuncțional de 15 ani. Giurgiu are nevoie de investiții private (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, joi, că podul de cale ferată de la Grădiștea este nefuncțional de 15 ani și își dorește să rezolve această problemă cât mai repede, astfel că, în două săptămâni urmează să fie semnat un contract de finanțare.

”Podul de la Grădiștea, podul de cale ferată de la Grădiștea, practic, a devenit nefuncțional în urmă cu 15 ani și de atunci nu a fost neconstruit. Podul de la Grădiștea face parte din cea mai veche cale ferată din România, calea ferată București-Giurgiu, și îmi doresc să rezolvăm această problemă și într-un fel să spălăm rușinea ultimilor ani prin finalizarea cât mai rapidă a acestui proiect. Din acest motiv am discutat cu domnul ministru Bode și cu conducerea companiei CFR, iar obiectivul nostru este să semnăm, într-un termen de maxim 2 săptămâni, contractul de reconstrucție a podului de la Grădiștea”, a afirmat primul ministru.

”De asemenea, un alt obiectiv de investiții, care este în faza finală pentru semnarea contractului de finanțare din fonduri europene, este proiectul de modernizare a portului Giurgiu”, a adăugat el.

Oficialul consideră că Giurgiu are nevoie de investiții private.

”Vreau să dau un mesaj clar că voi încuraja orice investitor care dorește să-și blocheze investiția, să-și așeze investiția în județul Giurgiu. Giurgiu are nevoie de invesiții private, Giurgiu are nevoie de reindustrializare, Giurgiu are nevoie de o fructificare superioară a potențialului pe care în are, atât al potențialului agricol, cât și al potențialului turistic”, a mai transmis Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:53 - Fostul președinte rus Medvedev: În contextul „sancțiunilor nebunești”, Rusia nu poate continua „aprovizionarea cu alimente” / „Nu merge aşa, nu suntem idioţi”
07:34 - Zelenski, despre situația din Donbas: „Acolo este iadul. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni”
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”