Organizația de Tineret PMP a fost prezentă la Summitul Tinerilor 2018

Organizația de Tineret PMP a fost prezentă la Summitul Tinerilor 2018

Organizația de Tineret a Partidului Mișcarea Populară a participat la Summitul Tinerilor 2018, care s-a desfășurat anul acesta la Baia Mare – Capitala Tineretului din România. Evenimentul a reunit sute de tineri lideri de ONG-uri și lideri ai organizațiilor de tineret ale partidelor politice.

Delegația OT PMP, formată din Marius Lucian Lupu – Președinte OT PMP, Olivia Adriana Vanea – Secretar General, Cătălina Cășvean – Secretar General Adjunct și Bogdan Pop – Vicepreședinte, a fost prezentă la seria de ateliere și sesiuni plenare pe diferite teme, facilitate de instituțiile și organizațiile neguvernamentale. La dezbaterea dintre reprezentații tinerilor din societatea civilă și reprezentanții organizațiilor de tineret ale partidelor politice care au răspuns la invitație reprezentantul OT PMP a fost Olivia Adriana Vanea. Tema acestei dezbateri a fost: „În dialog cu tinerii politici la nivel național: cum stimulăm participarea tinerilor la alegerile europarlamentare și prezidențiale?”. Precizăm că TSD nu a răspuns invitației adresate de către Consiliul Tinerilor din România.

„Am avut șocul de a vedea lipsa totală de interes a PSD față de tinerii din România. Când un partid aflat la guvernare nu are pic de respect față de tinerii acestei țări, ce pretenții mai putem avea ca aceștia să aloce și fonduri pentru dezvoltarea noastră? Majoritatea organizațiilor de tineret ale partidelor politice din țară și-au trimis reprezentanți, cei din TSD se pare că au fost prea ocupați pentru a fi prezenți la acest eveniment. Păcat! Pentru a putea contura proiecte bune, organizațiile de tineret ale tuturor partidelor politice din țară trebuie să colaboreze cu ONG-uri-le și celelalte organizații de tineret atât din țară cât și de la nivelul UE. OT PMP va fi mereu prezentă la toate evenimentele ce țin de dezvoltarea noastră, a tinerilor din România și vom lupta pentru ca noi tinerii sa nu mai fim nevoiți să plecăm din propria țară pentru a ne asigura un trai decent”, a declarat Președintele OT PMP, Marius Lucian Lupu.

Acesta a ținut să precizeze că OT PMP rămâne un partener de încredere al tinerilor din societatea civilă, fapt dovedit și prin semnarea protocolului de colaborare și susținere a Rezolutiei Tinerilor, document semnat în urma Summitului Tinerilor din 30 noiembrie 2016.

Tags: