Moment amuzant la urcarea Papei Francisc în avionul spre România (FOTO)

Moment amuzant la urcarea Papei Francisc în avionul spre România (FOTO)
Foto: Captură Video / Digi24

Venirea Papei Francisc în România a fost marcată și de un moment amuzant. Când Suveranul Pontif a urcat în avion, pe aeroportul Fiumicino din Roma, veștmântul i-a fost luat de vânt și i-a acoperit fața. Papa a zâmbit și a intrat apoi în avion.

Vizita Sanctităţii Sale în România are o importantă semnificaţie geopolitică. Luptător convins împotriva politicilor anti-imigraţie, Papa transmite prin vizita sa un mesaj puternic guvernelor din Europa Centrală în favoarea deschiderii şi toleranţei. Într-o lume marcată de război, distrugere şi dezbinare – o lume obişnuită să respire aerul conflictelor, după cum a descris-o – Suveranul Pontif se poziţionează consecvent de partea dialogului şi a unei lumi a păcii.

Papa Francisc a vorbit, vineri, în discursul său de la Palatul Cotroceni, despre problema migrației. Suveranul Pontif a adus un omagiu românilor care au plecat să lucreze în străinătate și care, prin sacrificiul lor, “îmbogățesc țările în care au emigrat”. (Detalii AICI)

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a susținut că Europa are nevoie astăzi de modele de conviețuire pașnică, de dialog între culturi, care să ofere repere pentru consolidarea toleranței, iar România este un exemplu de bună practică, prin modul în care asigură drepturile minorităților. (Detalii AICI)

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)