Parlamentari condamnaţi definitiv votează în continuare legi. ”N-au omorât pe nimeni”

Parlamentari condamnaţi definitiv votează în continuare legi. ''N-au omorât pe nimeni''
Foto: Inquam Photos

În România sunt mai mulți parlamentari care au fost condamnați definitiv, iar instanța le-a interzis să mai ocupe funcții publice. Cu toate acestea, ei sunt în continuare în Legislativ și votează bine-mersi.

Este cazul Octavian Goga, deputat PSD condamnat 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis şi sustragere de la prelevarea mostrelor biologice. El încă votează în Parlament pe motiv că a apelat la o cale extraordinară de atac deschisă însă abia în noiembrie, după decizia Curţii Constituţionale privind constituirea completurilor de 5 judecători, informează stirileprotv.ro.

Aşadar, din septembrie, când a fost condamnat, până în noiembrie, când Octavian Goga şi-a contestat sentinţa definitivă, Parlamentul nu a pus în aplicare decizia definitivă a Curţii Supreme.

La una dintre ședințele de plen pentru votul bugetului de stat pe 2019, președintele PMP, Eugen Tomac, a cerut ca Octavian Goga să fie dat afară din sală, deoarece acesta e condamnat penal şi nu are dreptul să voteze. Cererea lui Tomac nici măcar nu a fost supusă la vot.

”Având în vedere că în sală se află un condamant penal cu drepturile civile interzise şi este deputat în grupul PSD vă rog să luaţi măsuri că domnul deputat Goga să părăsească sală. Nu are dreptul să voteze. Vă rog să luaţi act”, a declarat Eugen Tomac, de la tribuna Parlamentului.

Florin Iordache (PSD), care prezida ședința, a refuzat să fie supusă la vot solicitarea pe motiv că ”declaraţiile politice au fost dimineaţă”.

Și Iordache nu e singurul care n-are nicio problemă cu situația în care se află Goga.

”Cu domnul Goga nu ştiu, ştiu că nu e condamnat pentru vreo faptă, n-a omorât pe nimeni, ştiu că a condus sub influenţa alcoolului… Da, vă daţi seama ce fapta penală a făcut domnul Goga”, a declarat Cătălin Rădulescu.

”Nu suntem mai presus de justiţie. În momentul în care există soluţia anularii sau respingerii contestaţiei în anulare a deputatului Octavian Goga, vom lua cu celeritate, în termen urgent, măsură de încetare a mandatului”, a susținut, la rândul său, Nicuşor Halici, preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor

Deputatul PSD Octavian Goga nu este singurul cu această problemă.

Steluţa Cătăniciu, deputata ALDE, a fost condamnată definitiv pentru conflict de interese, iar Curtea Supremă i-a interzis să ocupe funcţii publice timp de 3 ani. Nu doar că a rămas în Parlament, dar a mai și câștigat un nou mandat și, culmea, face parte din Comisia specială condusă de Florin Iordache, care a modificat Legile Justiției.

Urmăriți B1TV.ro și pe