Parlamentarii ar putea rămâne fără mașini pentru deplasările în colegiu, însă vor primi 1400 de lei pentru acoperirea cheltuielilor cu transportul

Parlamentarii ar putea rămâne fără mașini pentru deplasările în colegiu, însă vor primi 1400 de lei pentru acoperirea cheltuielilor cu transportul

Potrivit unei propuneri a Birourilor Permanente, parlamentarii ar putea să rămână fără mașini pentru deplasările în colegiu, urmând să primească o sumă de 1400 de lei destinată cheltuielilor cu transportul, informează Mediafax.

„Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat să propună Comisiei de Statut două modificări care privesc drepturile care li se cuveneau parlamentarilor. Se solicită completarea articolului 41 alin. 2 şi articolului 45 alin. 3 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, în sensul în care parlamenarii nu mai beneficiază de autoturisme în colegiile şi circumscripţiile electorale, Parlamentul fiind în imposibilitatea achiziţionării unui număr atât de mare de maşini”, a declarat vicepreşedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru.

Acesta a mai precizat că dacă acestă propunere va fi adoptată, atunci deputații și senatorii care nu au domiciliul în București vor trebui să predea mașinile, iar pentru acoperirea cheltuielilor de transport vor primi o sumă forfetară de 14000 de lei lunar, pe toată perioada mandatului.

O propunere de modificare s-a făcut și asupra sumei pe care aleșii o vor primi lunar pentru cheltuielile cu cazarea.

„De asemenea, tot în aceste condiţii s-a stabilit şi modificarea articolului 45 alin. 3, în sensul în care, pentru cheltuielile de cazare se primeşte în continuare o sumă forfetară, fiecare parlamentar, indiferent unde va locui, în sensul închirierii unui spaţiu sau în cazul cazării la un hotel, să se încadreze în suma forfetară respectivă”, a spus Ioan Chelaru.

Întrebat despre cuatumul sumei forfetare pentru cazare, Chelaru a precizat că parlamentarii vor primi 4600 de lei.

Propunerea Birourilor Permanente urmează să fie dezbătută în comisie, urmând ca marți raportul să ajungă în plen, unde va fi discutat.