Bine plătiţi pentru a nu face nimic: Cine sunt aleşii care nu au avut nicio luare de cuvânt în aproape 3 ani de mandat (VIDEO)

Bine plătiţi pentru a nu face nimic: Cine sunt aleşii care nu au avut nicio luare de cuvânt în aproape 3 ani de mandat (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După aproape trei ani de mandat, trei senatori din actuala legislatură au vorbit doar la depunerea jurământului. Ei sunt urmaţi de 21 de senatori care au luat cuvântul în plenul Senatului de mai puţin de 10 ori. Cel mai activ senator este Mihai Goţiu de la USR, cu 773 luări de cuvânt în plen.

După aproape trei ani de activitate în Parlament, sunt câțiva senatori care, pe lângă lipsa de reacție în dezbaterile din plen, bifează și alte două recorduri: nu au depus nicio inițiativă legislativă de la începutul mandatului și nici nu au transmis vreo interpelare sau întrebare Guvernului.

Din 136 de senatori, 21 au luat cuvântul de mai puţin de 10 ori în plen. Din cei 21 de senatori, 14 sunt din PSD. Printre aceştia, se numără şi fostul ministru de Interne, Carmen Dan, care a luat cuvântul de patru ori.

În cazul celor care au luat cuvântul doar o singură dată, la depunerea jurământului se află doi senatori PSD, Carmen Dima şi Eugen Gioancă şi unul independent, Cătălin Iliescu.Sunt şi deputaţi care nu şi-au făcut simţită prezenţa în legislatura 2016-prezent. Printre aceştia se află Nicolae Bănicioiu,deputat de Iaşi aflat la al 4-lea mandat, care de asemenea a luat cuvântul în plen doar la depunerea jurământului.

La polul opus, Mihai Goţiu de la USR conduce detaşat topul celor care au luat cuvântul în plenul Senatului. Şi anume, de 773 de ori. Acesta este urmat de Florina Presadă tot de la USR , de Nicolae Şerban de la PSD şi Eleonora Hărău de la PNL.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari