Parlamentul va securiza balcoanele pentru a evita un nou caz Sobaru

Parlamentul va securiza balcoanele pentru a evita un nou caz Sobaru
Foto: Mediafax.ro

Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis, luni, să “securizeze” balcoanele sălii de plen pentru a evita un nou eveniment precum cel din decembrie 2010 când Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii în semn de protest față de măsurile de austeritate impuse de Guvernul Boc.

Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a anunțat, luni, cu ocazia asumării răspunderii de către Guvern pe Codul Muncii că doar reprezentanții mass-media vor putea participa la ședință până când balcoanele sălii vor fi “securizate”.

„Este o măsură excepţională, asta înseamnă că nu este o măsură care să vizeze o acţiune permanentă, ci, pur şi simplu, pentru următoarele evenimente, care vizează asumarea răspunderii, o moţiune de cenzură, prezentarea şi votarea ei. Până la momentul în care noi vom reuşi să asigurăm securizarea în primul rând a oamenilor care participă la acest eveniment de la balcoane, am preferat să optăm pentru această variantă”, a declarat Roberta Anastase.

Aceasta nu știe încă în ce mod se va face securizarea însă a cerut Biroului Permanent o formulă prin care să se asigure protecția celor care vizitează plenul.

Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Camerei Deputaților, în data de 23 decembrie 2010, în semn de protest față de măsurile de austeritate ale Guvernului Boc.

Balcoanele Camerei Deputatilor vor fi securizate