Patru deputaţi, sancționați cu 10% din indemnizaţie pentru conflict de interese, pe o perioadă de 3 luni

Patru deputaţi, sancționați cu 10% din indemnizaţie pentru conflict de interese, pe o perioadă de 3 luni

Deputaţii Kerekes Karoly, Longher Ghervazen, Marian Neacşu şi Mate Andras-Levente au fost sancţionaţi, miercuri, cu 10% din indemnizaţie pe o perioadă de 3 luni pentru încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al conflictului de interese.
„Comisia juridică ne-a făcut o propunere, conform Legii 96, care prevede o sancţiune de 10% din indemnizaţie pe o perioadă de maxim 3 luni. Am propus Biroului Permanent – domnul Marian Neacşu, care era vizat, s-a abţinut, nu a participat la vot – şi cu 9 voturi «pentru» şi două abţineri, propunerea a fost acceptată: 10% pe trei luni începând cu noiembrie, decembrie, ianuarie 2015 pentru toţi”, a precizat, miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, potrivit Mediafax.

ANI a transmis Camerei Deputaţilor o scrisoare prin care a solicitat să i se comunice măsurile dispuse în cazul celor patru deputaţi cu privire la care au fost identificate elemente de încălcare a legislaţiei privind regimul juridic al conflictului de interese.

 

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)