PDL a rămas fără niciun primar în Buzău, după ce ultimii trei pe care îi avea au migrat la PSD

PDL a rămas fără niciun primar în Buzău, după ce ultimii trei pe care îi avea au migrat la PSD
Foto: stradadebuzau.ro

PDL a rămas fără niciun primar în Buzău, după ce ultimii trei aleși pe care îi avea formațiunea democrat-liberală au migrat la PSD, în baza Ordonanței 55, sau au devenit independenți, relatează Mediafax.

Surse din PSD Buzău au declarat că formațiunea social-democrată numără, în prezent, 76 de primari în județul Buzău, după ce primarul PDL al comunei Vâlcelele, Dumitru Spiță, a ales să migreze la social-democraţi în baza ordonanței care permite migrarea aleșilor locali către alte partide fără pierderea mandatului.

Conform acelorași surse, în afara acestui ales, ultimii doi primari pe care PDL îi mai avea în județul Buzău, primarul comunei Balta Albă, Georgian Calotă, și primarul comunei Movila Banului, Frusina Ghinea, au plecat din partid, preferând să rămână independenți.

În aceste condiții, PDL nu mai are la Buzău niciun primar, PNL are opt primari, în timp ce PSD numără 76 de primari.

În afara celor doi primari trecutţi de la PDL care au devenit independenţi, încă un primar, de la PNL, a ales să rămână independent. Pintre cei trei independenţi se numără şi primarul comunei Valea Salciei, Marian Muşat, care în luna septembrie a postat pe contul său personal de Facebook şi pe cel al Primăriei o întrebare celor din lista sa de prieteni cerând să-l sfătuiască către ce partid să migreze.

Pe durata Ordonanței 55, la Buzău, PSD a câștigat 30 de primari.