Percheziții DNA în biroul lui Costel Alexe, la Consiliul Județean Iași

Percheziții DNA în biroul lui Costel Alexe, la Consiliul Județean Iași
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorii DNA, însoțiți de jandarmi, fac percheziții, joi, în biroul lui Costel Alexe (PNL), președintele Consiliului Județean Iași. Surse G4Media susțin că ar fi vorba despre verificarea unor concursuri de angajare suspectate a fi aranjate.

Percheziții în biroul lui Costel Alexe

DNA a confirmat că procurorii anticorupție din Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada februarie – august 2021.

„În cursul zilei de 23 septembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza județului Iași, din care trei la sediul unor instituții publice”, a transmis DNA.

Liberalul Costel Alexe este vizat și într-un alt dosar de corupție. El este acuzat că, în calitate de ministru al Mediului, ar fi primit 22 de tone de tablă, în valoare de 103.000 lei, de la managerul combinatului siderurgic Liberty ca să deblocheze alocarea de certificate de carbon ce ar putea valora 180 de milioane de euro.

Ultima oră
16:12 - Klaus Iohannis, întrevederi cu președinții Parlamentului din Egipt: România sprijină consolidarea dialogului dintre UE și Egipt
16:02 - Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Odată cu plafonarea și compensarea facturilor se vor calma și fluctuațiile din piață. Cred că prețurile se vor tempera”
15:55 - Ca la noi, la nimeni. Un român a băut o ladă de bere pentru a elimina vaccinul anti-COVID
15:42 - Părinții vaccinați cu copii mai mari de 7 ani, infectați cu Covid, nu pot primi concediu plătit
15:35 - Ce pățesc „vaccinații la chiuvetă” dacă doresc să se imunizeze împotriva virusului COVID. „Trebuie să se autodenunțe”
15:30 - Proiectul care prevede introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, pentru angajații din instituții și pentru cei din clădirile de birouri a fost respins de Senat. Propunerea merge la Camera Deputaților, for decizional
15:25 - Florin Cîțu, despre introducerea certificatului verde COVID pentru angajați: „Rezultatele le vedem deja în ceea ce privește vaccinarea”
15:22 - PSD nu votează proiectul privind obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă. Adrian Streinu-Cercel: Este greşit ştiinţific
14:56 - Florin Cîțu neagă o înțelegere privind intrarea PSD la guvernare : „O refacere a USL nu este un proiect în acest moment” / „Se poate ajunge ca USR să revină la guvernare, după o discuție față în față”
14:54 - Grupuri de Facebook, realizate pentru comercializarea certificatelor false de vaccinare. Medic din București: Aveți o hârtie şi zero protecție