Péter Eckstein-Kovács, despre propunerea să fie Avocatul Poporului: Am zis că nu prea vreau, dar dacă aveţi încredere în mine, eu nu m-am ferit niciodată de provocări (VIDEO)

Péter Eckstein-Kovács, despre propunerea să fie Avocatul Poporului: Am zis că nu prea vreau, dar dacă aveţi încredere în mine, eu nu m-am ferit niciodată de provocări (VIDEO)
Foto: Facebook

Péter Eckstein-Kovács este numele pentru care PNL, USR şi PMP s-a unit pentru a îl susţine în funcţia de Avocat al Poporului. Această desemnare a fost o supriză deoarece nu este membru al niciunei formaţiunii politice după ce a demisionat în 2018 din UDMR supărat că aceştia susţin modificările din justiţie făcute de PSD şi ALDE.

Într-o intervenţie telefonică în emisiunea lui Tudor Barbu, Eckstein-Kovács a povestit cum a ajuns să fie el propunerea pentru a îl înlocui pe Victor Ciorbea deşi nu îşi dorea neapărat acest lucru.

„Nu se ştie treaba asta (nr. dacă voi fi numit). Trebuie să ştiţi că nu prea mint. Eu am vorbit cu câţiva oameni din societatea civilă şi mi-au spus – „nu vrei Petrică să fii Avocatul Poporului?” Şi am zis că nu prea vreau, dar dacă aveţi încredere în mine şi mă ajutaţi atunci eu nu m-am ferit niciodată de provocări, aşa că am acceptat.

Eu n-am convenit nici cu Viktor Orban, nici cu Ludovic Orban, nici cu Dacian şi nici cu domnul preşedinte Băsescu, aşa s-a nimerit ca cei care m-au propus sau mă ştiu, au făcut nişte bune oficii, eu nici măcar nu am vorbit la telefon cu ei”, a povestit Péter Eckstein-Kovács.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat