Petre Daea, întrebat despre deșertificarea României: „Stați puțin, că era cât pe ce să-mi pierd echilibrul!”

Petre Daea, întrebat despre deșertificarea României: Stați puțin, că era cât pe ce să-mi pierd echilibrul!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a îndemnat la calm după ce a fostîntrebat în direct la Digi24 ce părere are desprezonele din România care sunt aproape deșertice. Ministrul a precizat că deși schimbările climatice sunt o realitate, situația nu trebuie prezentată într-o manieră „nihilist-apocaliptică”.

În acest sens, Petre Daea a oferit un răspuns ferm: „Să o luăm liniștit, mai ales că e duminică, oamenii se și odihnesc, privesc cu încredere ce văd. Pentru agricultori și întreaga planetă, schimbările climatice sunt o realitate, și nu o ficțiune. Lucrul acesta îl spunem nu de acum și acționăm în consecință”.

„Toate culturile pot fi afectate de secetă. Pentru că seceta nu alege o cultură sau alta, e adevărat că, în zonele nisipoase, acolo unde solul nu poate reține apa, efectele sunt mai pronunțate, de aceea și structura de culturi este diferită. Este bine să avem o asemenea preocupare, dar nu în spațiul acesta nihilist-apocaliptic, în așa fel încât să introducem în comportamentul fiecăruia că, de mâine, schimbăm structura de culturi în România și ne apucăm de altceva. Nu trebuie să faceți speculații”, a precizat ministrul Agriculturii.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră