PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată

PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
Foto: Facebook

PMP a anunțat, printr-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că solicită ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, să scoată capul din aroganța politică manifestată în fața opiniei publice și să răspundă clar la dezvăluirile făcute de presă și de sindicate în privința activității controversate a directorului CFR, Ovidiu Vizante.

Directorul CFR a avut o reacție complet nepotrivită în spațiul public, în contextul în care un tren plin de copii, ce se deplasa pe ruta Mangalia-Arad, a înregistrat peste opt ore de întârziere. În pofida valului de critici pe care l-a stârnit reacția lui Ovidiu Vizante, ministrul Cătălin Drulă a spus că acesta nu va fi demis: „Și-a prezentat scuze, subiectul este încheiat pentru mine”.

Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR, spune PMP

Partidul condus de Cristian Diaconescu spune despre CFR că a deraiat de pe șine și a intrat direct în faliment, fără ca nimeni să fie răspunzător. Potrivit PMP, trenurile înregistrează anual mii de ore întârziere, se deplasează cu viteza melcului pe tot teritoriu țării, iar accidentele feroviare sunt tot mai dese, dar chiar și așa directorii numiți politic ai companiei încasează salarii de lux.

„PMP constată, din păcate, că, de ani de zile, această companie de stat se zbate în mocirla administrativă, gestionată păgubos de mai toate guvernele care s-au perindat, în ultimii ani, la Palatul Victoria. Ultimele evenimente nefericite aduc, încă o dată, în atenția opiniei publice, iresponsabilitatea și lipsa de voință politică pentru a schimba ceva în managerierea companiilor de stat. Aceleași sinecuri politice, aceleași interese de grup, aceleași căpușe care sunt cuplate la robinetele bugetului Ministerului Transporturilor”, se arată în comunicatul PMP.

PMP dorește clarificarea situației de la CFR.

„Astfel, să ne spună domnul ministru Drulă dacă este adevărat că directorul Vizante ar fi reprezentantul lobby-ului companiilor austriece de transport feroviar, că ar închiria locomotivele CFR unor operatori privați și dacă același personaj se află în conflict de interese, ținând cont că a lucrat la o societate privată străină. PMP dorește clarificarea situației de la CFR, care pare a avea și conotații penale și cere demiterea tuturor celor responsabili de haosul creat pe calea ferată”, se mai arată în același comunicat.

PMP a subliniat că miniștrii USR nu au dreptul să declare închis acest subiect „atât timp cât românii suferă în trenuri de mizerie, căldură, ore întregi pe rută și indolența angajaților”.

„Lipsa de responsabilitate trebuie să ducă la demisii și chiar la deschiderea de dosare penale, pentru că este vorba despre siguranța, în trafic, a călătorilor”, mai spune PMP.

Urmăriți B1TV.ro și pe