PMP: Guvernul Dăncilă este ca o maimuţă care ţine mai multe grenade în braţe. Baronii PSD vor face ORICE pentru a rămâne la guvernare

PMP: Guvernul Dăncilă este ca o maimuţă care ţine mai multe grenade în braţe. Baronii PSD vor face ORICE pentru a rămâne la guvernare
Foto: gov.ro

PMP, PNL, USR nu trebuie să se culce pe laurii succesului de la europarlamentare şi trebuie să redacteze rapid o moţiune de cenzură, pe care să o negocieze cu UDMR şi Pro România, se aratăîntr-un comunicat de presă al Partidului Mişcarea Populară, remis marţi către B1.

În situaţia în care Opoziţia nu va face asta, cu siguranţă PSD va forma o alianţă cu Pro România, partidul lui Victor Ponta, scop pentru care ar avea loc discuţii deja.

„Soluţia este instalarea unui nou Guvern la Palatul Victoria. Şi să vrem să facem anticipate odată cu prezidenţialele, acest lucru nu se poate. Conform articolului 89, aliniatul 3 din Constituţia României, Preşedintele nu poate dizolva Parlamentul cu mai puţin de 6 luni înainte de expirarea mandatului. Deci, realist putem avea anticipate odată cu localele de anul viitor, dar cui mai foloseşte o grabă de jumătate de an? Rămâne doar varianta unui nou Executiv”, a afirmat Cătălin Cristache, vicepreşedinte PMP.

Din punctul de vedere al PMP, un mare risc pentru România îl reprezenta supraviețuirea Guvernului Dăncilă, în orice formulă.

„Având în vedere dezastrul electoral, are o predispoziţie uriaşă către măsuri populiste care să pună pe butuci economia şi să genereze o nouă criză de proporţii apocaliptice”, se arată în comunicat.

„Suntem exact în situaţia de după eşecul referendumului de demitere al Preşedintelui Traian Băsescu din mai 2007. Atunci, partidele care l-au vrut plecat pe şeful statului, disperate, s-au lansat în acţiuni populiste care au agravat criză economică şi au afectat crunt vieţile a milioane de oameni”, a adăugat PMP.

PMP a mai precizat că baronii PSD nu vor vrea să renunţe la privilegiile lor sub nicio formă, motiv pentru care vor face absolut orice pentru a rămâne la guvernare.

„Guvernul Dăncilă este ca o maimuţă care ţine mai multe grenade în braţe. Pentru că baronii PSD nu vor să se dea duşi de la conductă bugetară, vor face absolut orice pentru a rămâne la guvernare. Riscul cel mare este că maimuţa să tragă cuiul grenadei şi să înceapă să arunce în stânga şi-n dreapta cu pomeni electorale, care ar putea afecta puternic economia şi, implicit, ar putea genera o criză de proporţii. Trebuie să curmăm această tendinţă printr-o moţiune de cenzură clară şi rapidă”, a declarat deputatul PMP Cătălin Cristache.